loading
close
SON DAKİKALAR

Lefter'i uğurluyoruz

Lefter'i uğurluyoruz
Tarih: 15.01.2012 - 12:56
Kategori: Spor

Yaşamını yitiren Fenerbahçe'nin sembol ismi, "Türk futbolunun Ordinaryüs'ü", Lefter Küçükandonyadis, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden 86 yaşındaki Lefter için bugün Şükrü Saracoğlu Stadı’nda tören düzenlenecek. Efsane ismin naaşı, saat 11.00’de başlayacak törenin ardından Büyükada’ya götürülerek kilisedeki ayin sonrası toprağa verilecek. 

Türk futbolunu ve Sarı - Lacivertli camiayı yasa boğan Lefter için yapılacak Kadıköy’deki törene spor dünyasının önemli isimleri katılacak. Fenerbahçelilerin yanı sıra Beşiktaş, G.Saray ve diğer ekiplerin yetkilileri de Küçükandonyadis için Saracoğlu’nda olacak. Törende yer almak isteyen taraftarlar, Fenerium Üst, Türk Telekom ve Maraton Alt Tribünleri’ne alınacak.

Fenerbahçe’den dev çağrı

F.Bahçe Kulübü’nün internet sitesinde ‘Ordinaryüs’ü hep birlikte uğurlayalım’ başlığıyla yapılan açıklamada, “Türk futbolunun ordinaryüsü Lefter Küçükandonyadis’i yarın (bugün) hep beraber uğurlayalım. Tıpkı, onun yeşil sahalarda efsaneler yazdığı günlerdeki gibi tribünlerde tüm renkler yan yana olalım. Yarın (bugün) Ordinaryüs Lefter, Şükrü Saracoğlu’nun yeşil çimlerine son kez çıkıyor. Sahada büyük usta Ordinaryüs Lefter, tribünde sarı lacivert, sarı-kırmızı, siyah-beyaz, bordo-mavi, yeşil-beyaz ve tüm renkteki formaları ile futbol severler... 

Eski günlerdeki gibi bir arada olalım. Gelin, yarın (bugün) büyük ustayı hep beraber, layık olduğu şekilde; onun değerlerine sahip çıkarak uğurlayalım” denildi. Lefter’in bir dönem formasını giydiği Fransa’nın Nice kulübü, taziye mesajı yayımladı. Yunanistan Ligi’ndeki AEK-Xanthi maçı öncesi Lefter için saygı duruşu yapıldı ve tribünlerde “Ver Lefter’e yaz deftere” pankartı açıldı. Küçükandonyadis’in yaşamını yitirmesinin ardından F.Bahçe’nin ezeli rakipleri Beşiktaş ile G.Saray, örnek duruşlarıyla birlik ve beraberlik adına önemli mesajlar verdi. 

Lefter’in hayatını kaybettiğini duyan G.Saraylı yöneticilerden Sedat Doğan hemen hastaneye giderken Sarı - Kırmızılıların başkanı Ünal Aysal da F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç ve Başkanvekili Nihat Özdemir’i telefonla arayıp, taziye dileklerinde bulundu. Ayrıca Küçükandonyadis’in vefatının ardından Aysal’ın talimatı doğrultusunda GS TV’nin olağan akışı sonlandırılırken FB TV ile ortak yayın yapıldı. BJK TV de bu yanına dahil olurken Siyah - Beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören F.Bahçeli yöneticilerle görüştü.

Telekom’dan özel forma

Türk Telekom, Küçükandonyadis’in cenaze töreni için dev bir F.Bahçe forması hazırladı. Küçükandonyadis’in anısına hazırlanan 25x30m boyutlarındaki dev F.Bahçe formasının tasarımı, Lefter’in oynadığı dönemde giydiği formasının birebir modellemesi olarak hazırlandı. Ulusal futbolcu Arda Turan, A.Madrid’in Villarreal’le oynayacağı maça formasına siyah bant takarak çıkacak. Dün yapılan basketbol ve voleybol maçlarında Lefter için saygı duruşunda bulunuldu. F.Bahçe Universal Bayan Voleybol Takımı dünkü maçına “Rahat uyu, çubuklu forma bize emanet” pankartıyla çıktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları