loading
close
SON DAKİKALAR

Lerzan Öke, Silivri'de ilklerini anlattı

Lerzan Öke, Silivri'de ilklerini anlattı
Tarih: 10.07.2012 - 13:42
Kategori: Yerel

Lerzan Öke, Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali etkinliklerinin kendi söyleşisiyle başlamasından onur duyduğunu söyledi...

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali, Silivri’nin yerel değerlerinden biri olan, çimentoyu seramik sanatına sokarak adını yurt içi ve yurt dışında duyuran Sanatçı- Yazar Lerzan Öke’nin söyleşisi ile başladı. 

Şuayip’in Çay Bahçesi’nde gerçekleşen söyleşiye; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

BELGESEL FİLM 

Kadir Has Üniversitesi Silivri Yerleşkesi Radyo Televizyon Bölümü’nün hazırladığı Lerzan Öke’nin tüm yaşantısını içeren Belgesel Film de söyleşi kapsamında gösterildi. Sanatçının hayatından anekdotlar ve fotoğrafların yer aldığı belgesel, söyleşiye katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.

ÖKE; “81 YAŞIMA HOŞ GELDİNİZ, HUZUR VERDİNİZ”

Gerçekleştirdiği söyleşisinde Sanata ve Sanatçıya Adanan Bir Ömür isimli kitabından da söz eden Öke; “Hoş geldiniz 81 yaşıma huzur verdiniz. Sizlerle beraber yaşlanıyorum. Tüm sanat hayatımın yer aldığı bu kitabımda hepinizin kendi hayatından kesitler bulacağınıza inanıyorum. 

Ben festivalin özellikle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu kadar enerjik bir Başkan ve ekibi olduğu için Silivri çok şanslı. İlk açılışı benimle başlattığınız için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Festivale uğur getireceğime inanıyorum” dedi.

BİLİCİ; “ÖRNEK BİR KADINSINIZ”

Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Lerzan Öke’nin örnek alınması gereken bir kadın olduğunun altını çizerek; “Festivalin açılışını sizinle yaptık, şans getireceğinize inanıyoruz. Bizim gibi genç kadınların örnek alacağı birisiniz. Lerzan Hanım Silivri için gerçekten büyük bir şans. Festivalimize uğur getireceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR; “ÖKE, AYDINLIK GELECEK İÇİN SANATIN ÖNCÜLERİNDEN OLMUŞTUR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Lerzan Öke’ye teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi; “Lerzan Hanımı, Silivri’de gerçekleştiği bir sergi açılışında tanımıştım. 

Silivri’de nerede bir sanatsal etkinlik varsa, toplumun daha iyiye, daha aydınlığa gitmesi konusunda bir çaba bir etkinlik varsa, O’nu içinde görürsünüz. Silivrili hemşerimiz olmasından bizlerle beraber olmasından çok mutluyuz. Sayesinde çok dostlar, sanatçılar edindik. 

Çevresinde her zaman bir şeyleri değiştirme, dönüştürme heyecanını ve çabasını hep izledik. Bugün Festivalimizin ilk açılışını onurlandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum.” Başkan Işıklar söyleşi sonunda Lerzan Öke’ye festivalin simgesi olan Yoğurtçu Heykeli’nden takdim etti. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları