loading
close
SON DAKİKALAR

Levent Eyipişiren Adaylığını Açıkladı

Levent Eyipişiren Adaylığını Açıkladı
Tarih: 29.05.2012 - 19:28
Kategori: Siyaset

CHP İzmir İl Kongresi öncesi, PM Üyesi Levent Eyipişiren metropol ilçe belediye başkanlarının da desteğini alarak adaylığını açıkladı...

 CHP İzmir İl Örgütü, 3 Haziran’da, Fuar Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan İzmir İl Kongresi’ne kilitlendi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı kongre öncesi; mevcut başkan Tacettin Bayır ve Ali Engin’in ardından PM Üyesi Levent Eyipişiren de adaylığını açıkladı.

İzmir İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen adaylık açıklaması izdihama neden oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Konak, Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka, Bergama, Menderes, Çeşme, Torbalı ilçe başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, eski PM üyesi Mehmet Süne, eski milletvekili Selçuk Ayhan, eski ve yeni il yöneticileri, çok sayıda meclis üyesi, il delegeleri ve 150’ye yakın partili katıldı. İl binası girişinde partililerce karşılanan Eyipişiren “İzmir’in umudu Eyipişiren” sloganları ile karşılandı.



“KARŞI DEVRİM” VURGUSU
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Eyipişiren, “Mustafa Kemal ile birlikte emperyalizme karı duran bir neslin torunları olarak, karşı devrim sürecini göğüsleyecek yeni kadroları sizlere göstermek istiyorum. İzmir yerelde iktidarda, belediyelerinin başarıları ile merkezi hükümetin baskıları altında ama her zaman için sosyal belediyecilik göstergeleriyle, başarılarıyla, projeleriyle seçmenine hizmet etmeye devam etmektedir. 3 Haziran’da yapacağımız seçimde CHP’nin 3 ayrı seçiminde görev yapacak olan kadroları belirleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi, belediye seçimler ve milletvekilleri seçimleri. Bu kadrolar aynı zamanda 30 Ekim 1923 günü başlayan karşı devrim sürecini İzmir’de göğüsleyecek kadrolar olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’ni, parti içinde beklentilerini karşılayacak, parti dışında da projeleri ile lideri ile güven veren bir kadroların oluşmasını sağlıyoruz. Bugün burada karşınıza il başkan adayı olarak çıkarken, yapılan kongrelerde 15’nci, 40 yaş altı il başkanı olmak için adayım” dedi.

KAZANAN VE KAYBEDEN BİR ARADA!
İlçe kongrelerinde kazanan ve kaybeden ekipleri bir araya getirdiğinin altını çizen Eyipişiren “Ciddi bir değişim yürümektedir. Bizim, gençlik kollarında birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız, her kongrede il başkanlıklarına geliyorlar. Bunların bir diğeri İstanbul’du. Geçen hafta sonu Burdur, Trabzon... Arkadaşlarımız partimizin yeni çehresini oluşturmaya çalışıyor. Ben de buna katkı vermek üzere, İzmir’de gördüğünüz gibi örgütümüzün ilçe başkanları ile belediye başkanları ile delegeleri ile bir şeye dikkatinizi çekmek isterim. Aynı ilçede seçimi kazananıyla ve kaybedeniyle bu salonda hep birlikte el eleyiz. İzmir’de siyaseti daha geniş bir tabana oturtacağız. Parti içinde herkes daha özgür ve daha kendine güvenen, partisine güvenen bir siyaset şekillendirecek. Bilecek ki ben yarın sokağımda, mahallemde, ilçemde, partimin bayrağını temsil edebiliyorsam, o bayrağı sallayabiliyorsam bu parti beni her yere taşıyacak. Parti içindeki demokrasiyi de işleteceğiz. Parti içinde herkesin layık olduğu yerlere gelmesi için önünü de açacağız. Partiyi, İzmir yerel siyasetinden daha çok dışa açacağız” diye konuştu.

“YOLDAŞLIK BAĞLARINI KUVVETLENDİRECEĞİZ”
Eyipişiren sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahalle mahalle, sokak sokak örgütlenecek; sendikalar, sivil toplum örgütleri ile sürekli kaliteli ve iki yönlü iletişim kuracağız. Sadece sorunu olduğunda değil, bize ihtiyaç duyduğu her anda yanında olacağız. 3 Haziran günü, kongrenin ardından en büyük değişimi göreceksiniz! İzmir’de yoldaşlık bağlarını kuracağız. Sayın genel başkanımızın da talimatı ile kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kimseyi dışlamayacağız ama partinin bayrağını taşımak isteyen herkesle, AKP hükümetini def etmek için yerel yönetimlerdeki iktidarımızı koruyacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakanlığa taşıyacak ateşi İzmir’den yakacağız. Kalan 5 gün içinde ne kadar katılımcı ve partiye emeği geçenlerle birlikte olacağımızı göreceksiniz. Sizleri bu zorlu mücadelede, benimle aynı yolda yürümeye, zor bir sürece girmeye davet ediyorum”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları