loading
close
SON DAKİKALAR

LGBT bireylerin izinsiz gösteri davasında karar açıklandı

LGBT bireylerin izinsiz gösteri davasında karar açıklandı
Tarih: 07.05.2019 - 12:51
Kategori: Yurt

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 25 Haziran 2017'de izinsiz gösteriye katıldıkları iddiasıyla ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılanan 25 LGBT bireyin beraatine karar verildi.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 10. duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Mehmet Kirkiroğlulları katıldı. Diğer sanıklardan bir kısmını ise avukat Levent Pişkin temsil etti.

Duruşmada, firari sanıklar Anemete Vedel Augustesen ve Şimon Bulh hakkında daha önce yakalama kararı çıkarıldığı hatırlatılarak, bu sanıkların savunmasının alınmasından vazgeçilmesi ve yakalama kararlarının kaldırılmasına karar verildiği bildirildi.

Beyanı sorulan sanık Kirkiroğlulları ve avukat Pişkin, eski savunmalarını tekrar ettiklerini beyan ettiler.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanıkların, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" suçundan, suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 25 Haziran'da İstiklal Caddesi'nde izinsiz yapılan gösteriye katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 25 sanığın "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları