loading
close
SON DAKİKALAR

LGS 1 Haziran'da yapılacak

LGS 1 Haziran'da yapılacak
Tarih: 31.05.2019 - 12:23
Kategori: Eğitim

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav yarın düzenlenecek. İki bölüm halinde uygulanacak sınavın birinci oturumu saat 09.30, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Sınav dolayısıyla İstanbul'da ulaşım öğrencilere ücretsiz olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 1 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

Yarın iki oturum olarak düzenlenecek sınavda; 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci oturum saat 09.30, ikinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak.

Öğrencilere birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek. Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika sürecek.

Türkiye genelinde bin 531 liseye merkezi sınavla öğrenci yerleştirilecek. Okulların toplam kontenjanı 139 bin 660 olarak açıklandı.

Öğrenciler sınava gelirken bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecekler.

Öğrencilere 1 Haziran'da ücretsiz ulaşım

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Beyaz Masa'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; LGS dolayısıyla 1 Haziran Cumartesi günü kentte ulaşımın öğrencilere ücretsiz olacağı duyuruldu.

İBB'den yapılan açıklama şöyle:

"1 Haziran Cumartesi, "Liseye Geçiş Sınavı" dolayısıyla belgesini gösteren öğrencilerimize ve sınav görevlilerine İETT, Şehir Hatları Vapurları, Metro İstanbul hatları ücretsiz hizmet verecektir."Öğrencilerimize zihin açıklığı ve başarılar dileriz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları