loading
close
SON DAKİKALAR

LGS giriş belgeleri yayınlandı

LGS giriş belgeleri yayınlandı
Tarih: 27.05.2021 - 16:57
Kategori: Eğitim

Liselere Geçiş Sınavı sınav giriş belgesi alma işlemleri için MEB’in belirttiği tarih geldi.

Binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan LGS’ye artık bir haftalık süreç kaldı. Sınav öncesi öğrenciler son hazırlıklarını tamamlarken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek sınav yerleri açıklamasını bekliyorlar. Peki, Liselere Geçiş Sınavı giriş belgeleri yayınlandı mı, sınav hangi tarihte yapılacak?

Adayların sınava katılacakları merkezleri gösteren belgeler ise 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren elektronik ortamdan görüntülenebilecek. e-Okul VBS sistemi üzerinden ilan edilecek belgeler sınav gününe kadar görüntülenebilecek.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ...

LGS 2021 NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB’in sınav takviminde paylaştığı bilgilere göre 2021 Liselere Geçiş Sınavı 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak. Koronavirüs tedbirleri ile ilgili aksi bir durum olmadığı takdirde sınav belirtilen tarihte gerçekleşecek.

LİSELERE GEÇİŞ SINAVI SINAV SÜRESİ NE KADAR?

Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.

 
 
 
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları