loading
close
SON DAKİKALAR

LGS'de yeni skandal: Okulun bilgileri güncellenmedi, tüm öğrenciler açıkta kaldı

LGS'de yeni skandal: Okulun bilgileri güncellenmedi, tüm öğrenciler açıkta kaldı
Tarih: 01.08.2018 - 09:37
Kategori: Eğitim

İzmir'de Bornova Şehit Erkan Er Ortaokulu öğrencileri, okul bilgisinin sisteme bildirilmemesi nedeniyle topluca açıkta kaldı.

LGS skandallarına sonuçların açıklanması sonrasında yenileri eklenmeye devam ediyor.

soL'da yer alan habere göre; İzmir Bornova Şehit Erkan Er Ortaokulu öğrencileri, okulun bilgilerinin sisteme bildirilmemesi nedeniyle topluca açıkta kaldı.

Geçtiğimiz yıl Dr.Cavit Özyeğin, Necmiye Bilgin ve Ergenekon ilköğretim okullarının orta kısımları birleştirilerek, Şehit Erkan Er Ortaokulu kurulmuştu.

Bu sene devreye giren yerel yerleştirme sistemine göre, ortaokul öğrenimindeki not ortalaması, devamsızlık ve okunan dönem sayısı dikkate alınıyor. soL'a bilgi veren mağdurlar, sorunun tam da bu noktada başladığını ifade ediyorlar. Öğrenciler yıllardır Bornova'da okumalarına rağmen, sadece son iki dönem Bornova'da okumuş görünüyorlar. Durum böyle olunca yeni mezun yaklaşık 360 öğrenci, Bornova'da bulunan liselere geçemiyor.

Durumla ilgili İlçe Eğitim Müdürlüğü'ne ve okul yönetimine başvuran veliler bir çözüme ulaşamazken, kendilerine sadece dilekçe doldurulmasının söylendiğini iletti.

Duruma isyan eden veliler, not ortalaması, devamsızlık, okunan dönem sayısı gibi kriterlere göre Bornova'da birçok lisede okuyabilecek öğrencilerinin açıkta kaldığını belirtti.

soL'un ulaştığı okul yetkilileri, bir bilgi veremeyeceklerini aktardı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları