loading
close
SON DAKİKALAR

Libya'daki kaos onu durduramadı

Libya'daki kaos onu durduramadı
Tarih: 12.02.2012 - 02:02
Kategori: Ekonomi

Libya'daki mağazası yağmalanan Cardin Consept yeniden yatırım kararı aldı

Yurtiçi ve yurtdışındaki mağaza yatırımlarıyla agresif büyümesini sürdüren Cardin Concept Mobilya, Libya'da yağmalanan mağazasını yeniden açıyor. İkinci adres ise Nijerya...

2007 yılında mobilya sektörüne girerek hızla büyüyen Cardin Mobilya 5 yılda inanılmazı başardı ve Türkiye genelindeki 65. şubesini Bursa'da açtı. Cardin Mobilya'nın Bursa mağazası açılını Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç yaptı.

Bursa'daki mağazanın açılışında konuşan Cardin Concept Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, dünya ekonomisinde yaşanan krizlere rağmen hızla büyümelerini sürdürdüklerini söyledi. Eskişehir'de kurdukları 20 Milyon Dolarlık fabrikada üretim yaptıklarını kaydeden Teker, "Kriz döneminde herkes yatırımlarını keserken biz yeni fabrika kurduk. Bursa'daki mağazamızla birlikte Türkiye genelinde şube sayımızı 65'e çıkardık. Hedefimiz 2 yıl içinde şube sayımızı 100'e çıkarmak" dedi.

Önce Libya sonra Nijerya

Libya Tripoli'de bulunan mağazalarını yaşanan iç savaş sonrası büyük hasar gördüğünü kaydeden Teker, "Libya'da satışlarımız çok iyi gidiyordu. Ancak iç savaşta mağazamız adeta yağmalandı. Şimdi mağazamız yenileniyor. En kısa zamanda yeniden faaliyete geçecek. Libya halkı mobilyaya büyük ilgi gösteriyor. Markamızın Türk olduğunu öğrenince de büyük rağbet ediyorlar" dedi.

Afrika pazarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Murat Teker, "Afrika bizim için önemli fırsat. Avrupa pazarında yaşanan tıkanıklıktan sonra Afrika pazarı bizim için çok önemli bir açılım. Hükümetimizde Afrika pazarına büyük önem veriyor. Biz de ekim ayında Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile birlikte Nijerya'ya gidiyoruz. Nijerya'da ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulacağız. Orada da Cardin'in şubesini açmak istiyoruz" diye konuştu.

Hollanda'daki ilk mağazada iki ay içinde hizmete girecek

Mudanya Yolu üzerinde açacakları showroomun, Bursa'da açmayı planladıklarının ilki olduğuna değine Murat Teker; "2012 yılında, Bursa-İzmir ve Bursa-Yalova yolları üzerine de aynı şekilde mağazalar açmayı hedefliyoruz. Ayrıca yurtdışındaki ve fabrikadaki yatırımlarımız da devam ediyor. İki ay içinde Rotterdam'daki (Hollanda) mağazamızın açılışını gerçekleştirmeyi umuyoruz. Bosna Hersek ve Azerbaycan'daki mağazalarımızı da büyüttük. Bunun yanında, Eskişehir OSB'deki üretim tesislerimizde, 7 milyon dolarlık bir yatırımla; lojistik, depo ve üretimle ile ilgili 12 bin metrekarelik bir alanı kapatıyoruz. Bu yatırımla birlikte toplam 100 bin metrekarelik alanın 55 bin metrekarelisini kapatmış olacağız" dedi.

Açılışa özel indirimli ürünler

Cardin Concept Mobilya Genel Müdürü Murat Teker, Bursalılara açılışa özel indirim yaptıklarını da ifade ederek, yatak, yemek ve koltuk takımından oluşan 3'lü düğün setinin 3 bin 680 TL'den, yatakların ise 69 TL'den satışa sunulacağını bildirdi. Ayrıca tüm ürünlerde özel fiyatlar uygulanacağını aktaran Teker, yeni yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi:

"Toplam bin 700 metrekarelik kapalı alana sahip mağazamız 1 milyon Dolara yenilendi. Burada, 15 kişi istihdam edeceğiz ve sadece Cardin Concept ürünleri satılacak. Yatak odası, yemek odası, koltuk takımı, duvar ünitesi, genç odası, yatak ve baza gruplarından oluşan tüm ürün çeşitlerimizle Bursalıların hizmetinde olacağız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları