loading
close
SON DAKİKALAR

Lig'de Yeni Sistem

Lig'de Yeni Sistem
Tarih: 12.02.2012 - 19:28
Kategori: Spor

34 haftalık normal sezon 8 Nisan 2012'de tamamlanacak. İlk yarı 18 hafta üzerinden oynanacak ve devre arası tatile 21 Aralık'da girilecek. İkinci yarı ise 4 Ocak 2012'de başlayacak.

* Toplam dokuz hafta maçlar hafta içinde oynanacak.
* Ligi ilk dört sırada bitiren takımlar "play-off şampiyonluk grubunu" oluşturacak. Bu dört takım normal sezonda topladıkları puanların yarısını play-off'a taşıyacak. Örneğin 78 puanı olan takım play-off'a 39, 75 puanı olan ekip ise 37.5 yerine 38 puanla play-off'a başlayacak. Maçlar çift devreli lig usulü yapılacak.
* Play-off grubunu birinci bitiren kulüp 2011-2012 sezonunda şampiyon olacak ve Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılacak. Eğer normal sezon lideri, play-off grubunu da şampiyon tamamlarsa, play-off grubunun ikincisi, Şampiyonlar Ligi ön eleme turu oynamaya hak kazanacak.
* Play-off grubu üçüncüsü, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde edecek.
* Ligin normal sezonunu 5, 6, 7 ve 8. sırada bitiren kulüpler "Play-off UEFA Avrupa Ligi Grubunu" oluşturacak. Çift maçlı eleminasyona göre oynanacak maçlardan sonra grubu 1. bitiren takım ile "Play-off şampiyonluk grubunun" 4'üncüsü, tarafsız sahada oynanacak tek maç sonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak son takım belirlenecek.
* Ziraat Türkiye Kupası, geçmişte de olduğu gibi tek maçlı eleme sistemiyle oynanacak ve grup maçları ortadan kaldırılacak. Tek maçlı eliminasyon sisteminde maçlar, kurada iç sahayı çeken takımların evinde oynanacak.
* Kupa şampiyonu UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak. Kupa şampiyonu play-off maçları sonunda Avrupa vizesi almış ise final oynayan diğer takım UEFA ligine gönderilecek.

En pahalısı Fenerbahçe!

En yaşlı oyuncu: Rüştü Reçber (BJK) (38), ?En genç oyuncu: Recep Niyaz (FB) (16), En uzun oyuncu: Ivesa (Esk.) (2.05), En kısa oyuncu: Alanzinho (Trab.) (1.64), En yaşlı takım: M.P.Antalyaspor (28), En genç takım: Kayserispor (23.5), En pahalı takım: F.Bahçe (285 milyon lira), En değerli oyuncu: Melo (G.Saray) (38.5 milyon lira), En genç teknik adam: Şota Arveladze (38), En yaşlı teknik adam: Şenol Güneş (59), En genç hakem: Kutluhan Bilgiç (30),
En yaşlı hakem: Taner Gizlenci (44).


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları