loading
close
SON DAKİKALAR

Liman işçilerinin direnişi 100. gününde

Liman işçilerinin direnişi 100. gününde
Tarih: 12.02.2012 - 20:31
Kategori: Sendika

Sendikalaştıkları için işten atılan Liman-İş üyesi Uğursan işçilerinin direnişleri bugün 100. gününü dolduruyor.

Liman-İş Sendikasına direnişe sahip çıkma çağrısı yapan işçiler gerekirse bin gün daha direnişlerini sürdüreceklerini söylerken işçi ve emekçilere destek ve dayanışma çağrısı yaptılar.

Sendika destek olmadı

100 gündür direnişte olan liman işçilerinden Cevat Erdem Liman-İş Sendikasının direnişe destek olmadığını söyleyerek “Yeni genel kurul yaptılar. Sendika olarak var olmak istiyorlarsa bu çadırdaki işçilerinin sorunlarını çözmeleri gerekir. İşçilerin çıkarlarını savunmakla yetkili olan sendika, buradaki enkaz dururken hangi yüzle başka bir işyerini örgütleyecek acaba. Bizler kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz bedeli ne olursa olsun kazanana kadar limandan ayrılmayacağız. Eğer varlık yokluk sorunu yaşamak istemiyorsa Liman-İş işçiye yüzünü dönmelidir” dedi.

İnsanca yaşam için direniyoruz

Uzun çalışma sürelerine karşı, insanca bir yaşam için sendikaya üye olduklarını vurgulayan Veysel Demir, “16 saat, 24 saat hatta 72 saat içerde çalışan arkadaşlarımız oldu. Bugün sendikalı olduğumuzdan ötürü işveren kapı önüne koydu bizleri. Birliğimizi koruyarak kararlı bir şekilde direnişimizi sürdüreceğiz. Türk-İş mevcut durumunu hızla değiştirmeli işçilerin hafta tatiline dahi göz dikiyorlar ama ses çıkarmıyorlar bir sendika işçiyi savunmayacaksa niye var?” diye konuştu.
Sendikal güç birliğinden destek bekliyoruz

100. güne giren direnişleri sürecinde sendikadan maddi ve manevi destek göremediklerini ifade eden Ayhan Elçiçek, “İçeride limanda arkadaşlarımız destek olmaya çalıştı ama her seferinde sendika engel oldu. Bizleri her defasında oyalıyorlar; araya sayılı kişileri soktuklarını söylüyorlar ama bir gelişme göremedik. Çoğumuz kiracıyız kirasını ödeyemeyen arkadaşlarımız var çocuklarımız okula gidiyor masraflarını karşılayamıyoruz bir yüz gün olsa dahi limana girene kadar kapıdan ayrılmayacağız. Özellikle Türk-İş içinde ortaya çıkan Sendikal Güçbirliğinden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Direnişin aile koşullarını etkilediğine vurgu yapan Saygı Nazlı,  “Elektrik su faturası geliyor kara kara düşünüyoruz. Bir iki ay olsa idare ederiz ama şartlarımız ağırlaşarak sürüyor. Direnen 35 işçi arkadaşımızın durumu aynı. Gece 4’er kişilik gruplar halinde buradayız sabah 08’den akşam 7’ye kadar bütün arkadaşlar kalıyor başarana kadar buradan ayrılmayacağız. Liman-İş yönetim kurulu değişti ama bizim koşullarda değişen bir şey olmadı. Sendikadan destek ve dayanışma göremedik. Buradan Evrensel aracılığıyla destek ve dayanışma çağrısı yapıyoruz” dedi.

Direnişimize destek istiyoruz

Ercan Çifçi: Direnişimize destek istiyoruz sendikamız Liman-İş’ten bu desteği göremedik. Eve ekmek götüremiyoruz, bakkala borçlandık, eczanelerden bile veresiye ilaç alıyoruz. Şeker Bayramı’nı burada geçirdik Kurban Bayramı geliyor yine buradayız. Birliğimiz kendi aramızda çok güçlü ancak maddi destek mutlaka sağlanmalıdır. Bir 100 gün daha olsa direnişimiz sürecek. Ya gireceğiz ya gireceğiz.

Enver Çifçi: Ercan’ın amcasının oğluyum. Evin tek çalışanıyım, kiradayım. Direnişte çadırda beklerken çocuğum dünyaya geldi masrafları nedeniyle çok borca girdik ama direniş çadırını terk etmedim. Nereye kadar sürerse sürsün direnişimizin karşılığını alacağız. Artık bu dava namus davası oldu bizim için
Abdülkadir Kaplan: Direnişin 100 günü oldu. Çocuğumun fizik tedavisi ihtiyacı var annem kalp ameliyatı olacak şartlarımız her geçen gün ağırlaşıyor. Ana sınıfına giden çocuğum var. Ama şartlar ne kadar zor olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Değil 100 tek kişi kalsam dahi bin gün direneceğim. Direnirken bir acı yaşadık Van depremi bizleri çok üzdü bütün Van halkının acıları bizim acımız oldu hepsinin başı sağ olsun.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları