loading
close
SON DAKİKALAR

LiNART'ta 'Periferiden Bellek Kayıtları' sergisi

LiNART'ta 'Periferiden Bellek Kayıtları' sergisi
Tarih: 12.02.2012 - 09:51
Kategori: Kültür & Sanat

Gallery LiNART'ın, Eskişehirli 5 genç yeteneğin eserlerini, Nişantaşı'ndaki mekanına taşıdığı 'Periferiden Bellek Kayıtları' başlıklı sergisi devam ediyor.

15 Kasım tarihinde açılan sergide Eskişehirli genç yetenekler Birkancan Özkan, Gökcen M. Kılınç, Mehmet Çevik, Özge Öner ve Serkan Küçüközcü’nün eserleri yer alıyor.
 
Toplam 24 eserden oluşan sergi, genç, canlı ve değişik, doğal olarak çağdaş.

Serginin adını özellikle “Periferiden Bellek Kayıtları” olarak belirleyen gençler; sanatçı olarak Türkiye’deki konumlarını bu isimle yorumluyorlar. “Periferi” kelimesinin sözlüklerde “dış, çevre, uç” olarak tanımlandığını belirten sanatçılar, kelimenin aslında “merkezde olmayan, fakat merkezden de tamamıyla kopuk olmayan” bir konumlanmaya işaret ettiğini bildiriyorlar.
 
Türkiye’de, sanat piyasasının merkezi kabul edilen İstanbul haricinde de farklı bir dinamiğin olduğunun altını çizen sanatçılar, kendilerinin merkezden uzak yaşadıklarını ancak ondan da kopmadıklarını bildiriyorlar. Merkezin dışında gerçekleştirilen sanatsal üretimlere dikkat çeken gençler, merkezdeki sanatçılarla aynı koşullarda olmasalar dahi kimi zaman aynı sorunlardan beslendiklerini ifade ediyorlar.
 
Gallery LiNART; kendisi gibi genç Eskişehirli sanatçıları İstanbullularla buluşturduğu “Periferiden Bellek Kayıtları” adlı sergisi, 10 Aralık’a dek ziyaret edilebilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları