loading
close
SON DAKİKALAR

Liseliler Fırat'a özgürlük istedi

Liseliler Fırat'a özgürlük istedi
Tarih: 11.02.2012 - 22:09
Kategori: Sendika

Duvara "Kahrolsun faşizm" ve "Tek yol devrim" yazdığı için tutuklanan lise öğrencisi Fırat Barik'e arkadaşları tutukluluğunun 50. gününde özgürlük istedi.

Liseli Genç Umut üyeleri, duvara "Kahrolsun faşizm" ve "Tek yol devrim" yazdığı için gözaltına alınan ve terör örgütü yararına faaliyette bulunmak suçlamasıyla tutuklanan arkadaşları Fırat Barik'e Ankara'da yaptıkları eylemle özgürlük istedi. Barik'in tutukluluğunun 50. gününde bir araya gelen liseliler, Sakarya Caddesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Genç Umut adına açıklamayı Deniz Çit yaptı. 

İleri demokrasiler isyanı hapsedemez 
Parası olmayanın okuyamadığı, şifresi olmayanın sınavı kazanamadığı, öğrencinin müşteri, okulun ticarethane olduğu bir eğitim sisteminde bir eğitim yılına daha girildiğini söyleyen Çit, Tayyip Erdoğan'ın "Oysa ki her şey yolunda gidiyordu. Nereden çıkmıştı bu Karadeniz isyanı, ya yumurtacılar! Kız mıdır kadın mıdır belli olmayan şey. Ağaçlar kesilmesin diyenler, tecavüzü protesto edenler, hakkımdır diye tutturanlar" dediğini belirtti. 

Liseliler, 17'sinde ileri demokrasi kurbanı olan Erdal gibi olduklarını ifade ederek aynı ileri demokrasinin ne derslikte ne sokakta ne de dört duvar arasında isyanın çığlığını hapsedemeyeceğini vurguladı. 

Genç Umut üyeleri açıklamanın ardından Fırat için hazırladıkları mektupları dağıttılar. Pek çok kişinin mektup yazdığı etkinlikte liseliler, yere serdikleri beze de sprey ile isyanlarını yazdılar. 

Etkinlik, yapılan video gösteriminin ve çekilen halayların ardından son buldu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları