loading
close
SON DAKİKALAR

Livaneli, Silivrilileri büyüledi

Livaneli, Silivrilileri büyüledi
Tarih: 17.07.2012 - 12:38
Kategori: Kültür & Sanat

Yoğurt Festivali'nin finalinde Zülfü Livaneli Silivrilileri büyüledi...

Silivri 51. Yoğurt Festivali muhteşem bir finalle sona erdi. Kültürel birçok etkinliği içinde barındıran festival, Zülfü Livaneli’nin Silivrilileri adeta büyülediği konserle son buldu.

Silivri Belediyesi 51. Silivri Yoğurt Festivali etkinliklerinin final akşamı, büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Ülke gruplarının dans gösterileri ile başlayan programda, yabancı konuklar rengârenk kostümleri, koreografileri ve performanslarıyla beğeni topladı.

Işıklar; “Silivri aydınlık limanlara yelken açtı”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivalin son gecesi gerçekleştirdiği kapanış konuşmasında şunları söyledi; “Silivri artık büyük bir şehir ama bu büyüklüğe yaraşır bir geçmişi var. Tarihi dokusuyla, kültüler mirasıyla, insan sevgisiyle ve hoşgörüsüyle. Silivri çağdaş, demokrat, aydınlık yarınlar özlemiyle dolu ve coşkulu, Cumhuriyete inanan, değerlerine inanan bir şehir. Biz bu değerlerimizi geçmişe ait olan bu mirasımızı modernleştirerek, çağdaşlaştırarak geleceğe taşıyacağız. Meydanlarımız da Selimpaşa’sından Gümüşyaka’sına kadar yedi beldesi, otuz beş mahallesinde yaptığımız en önemli çalışma. Önce insan, insanı çevreleyen, onu sarıp sarmalayan kültürü, mirası, onun umutları, işi, aşı, geleceği hepsini meydanlara topluyoruz. Çünkü meydanların böyle bir önemi var. Zor günlerde birbirimizi meydanlarda göreceğiz, el ele tutuşacağız, ‘Bunu da aşacağız’ diyeceğiz, birbirimize moral vereceğiz, cesaret vereceğiz, iyi ve güzel şeyleri de, mutlulukları, kültürel etkinlikleri ve bu coşkuyu yine meydanlar da yaşayacağız. Biz büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün yarattığı bütün değerleri Silivri’de yaşatan, Silivri’de doruğa çıkaran bir kent yaşamı yaratıyoruz. Aydınlıklara yelken açmış bir Silivri’nin varacağı liman huzurdur, kardeşliktir, barıştır, umut yüklü bir gelecektir. Sizlere bakınca ben aydınlık yarınları, çağdaş bir Silivri’yi, modern bir yaşamı ve birbirine kenetlenmiş, hemşeri birinci yüksek, birbirine tahammül edebilen, birbirine hoşgörüyle bakan bir Silivri görüyorum. Bütün zorluklara karşı dimdik duracağız. Şehirler insanlar içindir, kültür ve sanat içindir. Bu sanatı bu kültürü yaşayan bir nesil, kesinlikle ve kesinlikle daha gerisine daha azına razı olamaz. Ancak ve ancak aydınlık bir Türkiye’ye razı olur. Kaybetmeye yüz tutmuş değerlerimizi, geleneğimizi göreneğimizi yaşatmak için mücadele eder. Sizden aldığımız bu destekle, bu moralle birlikte daha çok çalışarak Silivri’yi aydınlık yarınlara taşıyacağız.” Işıklar’ın kapanış konuşmasının ardından gerçekleştirilen havai fişek gösteriyle, görsel bir şölen bir yaşandı.

Livaneli ve melekleri sahnede

51. Yoğurt Festivali’nin finalinde ise Zülfü Livaneli sahne aldı. On binlerce Silivrili’nin buluştuğu konserde Livaneli, Leylim Ley, Yiğidim Aslanım, Karlı Kayın Ormanı gibi sevilen birçok eserini seslendirdi. Büyükçekmece Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu’nun da eşlik ettiği Livaneli’nin konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar kalabalık azalmadan devam etti.

Binler eşlik etti

Silivrililere unutulmayacak bir konser ziyafeti yaşatan Zülfü Livaneli’ye, Başkan Işıklar, ilçe protokolü ve Silivriler de söylediği şarkılarda eşlik etti. Silivri Belediyesi başkanı Özcan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları