loading
close
SON DAKİKALAR

Lojmanlar Kuran kursu oluyor

Lojmanlar Kuran kursu oluyor
Tarih: 23.02.2020 - 15:36
Kategori: Gündem

Batman Valiliği, Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu’nda bulunan 2 blok lojmanın erkek Kuran kursuna çevrileceğini duyurdu. Konuyu değerlendiren Eğitim Sen’li Şimşek, öğrencilerin dini eğitime yönlendirildiğine dikkat çekti.

Batman Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu’nda bulunan 2 blok lojmanı erkek Kuran kursuna çevriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Kozluk İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Anlama Eğitimi Projesi” toplantısı Kozluk Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu’nda (YBO) yapılarak Tepecik YBO bünyesinde bulunan 2 blok 20 daireden oluşan lojmanların yatılı erkek Kuran kursuna dönüştürülmesine karar verildi.

Kararı sitesinde duyuran Batman Valiliği tarafından, “İlçe Müftüsü Hasan Serçe tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından; yürütülen hafızlık projesinin daha kapsamlı bir şekilde devamını sağlanması için Tepecik YBO bünyesinde kullanılmayan 2 blok 20 daireden oluşan lojmanların yatılı erkek Kur’an Kursuna dönüştürülmesi konusunda yapılması gereken çalışmalar görüşüldü” ifadelerine yer verildi.

ÖĞRENCİLERİ DİNİ EĞİTİME YÖNLENDİRİYORLAR

Konuyu BirGün’e değerlendiren Batman Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Nurettin Şimşek, sürecin 4+4+4 sistemiyle birlikte başladığını ifade ederek, o dönem çoklu zeka kuramlarının kaldırılmasıyla birlikte öğrencilerin artık istedikleri dersleri seçebilecekleri yönünde bir algı yaratıldığını kaydetti. Şimşek, bunun pratikte çok bir karşılığı olmadığına dikkat çekerek, “Valiliğin aldığı karar bu yönde. Lojmanlar Kuran kursuna dönüştürülecek. Türkiye genelinde ve Batman’da, dinci yapılar, eğitim öğretimin her yerinde. Öğrencileri dini eğitime yönlendirmeye çalıştılar. Zorunlu din dersinin dışında, peygamberin hayatı, fıkıh gibi dersler getirdiler. Seçmeli ders diye, normal, akademik liselerde ve ortaokullarda öğrencilerin önüne koydular. Öğrencilerin seçmeli derslerde aile ve rehberlik öğretmenlerinden yardım alması gerekiyor. Fakat şu anda müdürlük direkt olarak öğrencinin önüne koyuyor” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları