loading
close
SON DAKİKALAR

LÖSEV isyan etti!

LÖSEV isyan etti!
Tarih: 14.02.2015 - 15:06
Kategori: Gündem

Kuracağı hastane Sağlık Bakanlığı tarafından yayından kaldırılmak istenen LÖSEV, RTÜK'e isyan mektubu gönderdi.

Kuracağı hastane Sağlık Bakanlığı tarafından yayından kaldırılmak istenen LÖSEV, RTÜK'e isyan mektubu gönderdi.

Kuracağı kanser ve lösemi hastanesi için “Bir Tuğla da Sen Koy” sloganlı kamu spotu Sağlık Bakanlığı’nca yayından kaldırılmak istenen LÖSEV, RTÜK’e isyan mektubu gönderdi. LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Üstün Ezer’in kaleme aldığı mektupta “Özel hastaneler rant lobisi bizimle uğraşıyor” dedi.

Başkan Ezer, 5 Şubat tarihli mektubunda, yasalarla kurulmuş “kamu yararına bir dernek olduklarını” vurgulayarak, “LÖSEV’in, yüzde 87′si yoksun olan lösemili çocuklar ile kanser hastaları için aldığı ve hayata geçirdiği kararları ve yaptığı eserleri, icraatları Sağlık Bakanlığı veya 3′üncü şahısların tartışma hakkı yoktur. Ayrıca LÖSEV ayrı, Vakıf’ın Lösante Hastanesi ayrı tüzel kuruluşlardır. Birbirine karıştırılmamalıdır. Kamu spotumuz Vakfımız’a aittir” dedi ve şöyle devam etti:

“LÖSEV, lösemili çocuk hastanesi değil, Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı çocuk ve yetişkin onkoloji kenti ve hastanesini inşa etmektedir. Vakfımız ülkemizde her sene yaklaşık 200 bin kişinin yakalandığı lösemi ve kanserde yüzde 92 tedavi başarısı sağlamış, yüzde 100 iyileşmeyi hedeflemiştir. Hastalarla içiçe, onların sorunlarını özümsemiş bir kuruluş olarak LÖSEV Kenti’nin mutlak gerekli olduğuna inanıyor ve herkese birgün lazım olacağını işaret ediyoruz.”

Ali Ekber Ertürk - Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları