loading
close
SON DAKİKALAR

Lütfü Savaş açıkladı: Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük maaş 3 bin 100 TL olacak

Lütfü Savaş açıkladı: Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük maaş 3 bin 100 TL olacak
Tarih: 27.12.2020 - 16:30
Kategori: Yerel

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye ve iştiraklerde çalışanların alacakları en düşük ücretin 2021 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere 3 bin 100 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını 28 Aralık Pazartesi günü yapacak. Son toplantının ardından 2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanması bekleniyor. 

CHP'li belediyeler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'asgari ücret 3 bin 100 TL' olsun önerisini hayata geçiriyor. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da en düşük ücretin belediye ve iştiraklerde 3 bin 100 TL olacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Savaş, "Hatay Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki çalışma arkadaşlarımın 2021 yılı Ocak ayından itibaren alacağı ücreti en az 3100 TL olarak belirledik. Emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş'ın açıklaması şöyle:
"Maalesef 2020 yılı dünya için kaos yılı oldu. Gerek pandemi gerek ekkonomik şartlar insanları çok yordu. Bölgemizde de Orta Doğu'daki savaş ve bu savaşın komplikasyonları ayrıca insanlarımızı yordu. Zorlaşan hayat şartları dolayısıyla insanlarımızın ekonomik sıkıntıları had safhaya ulaştı. Hatay'da ekonomik anlamda zar zor geçinen ve ailesine bakmak için çaba sarfeden belediye ve iştiraklerde çalışan arkadaşlarımızı bir nebze olsun rahatlatmak için 2021 başından itibaren asgari ücreti 3 bin 100 TL yapacağız. Biliyoruz ki bu ücret yine de insanlarımızın geçinmesi için yetmeyecektir ama kendi imkanlarımızı zorlayarak insanlarımızı ekonomik olarak rahatlatmak için çaba sarf edeceğiz. Çalışanlarımıza hayırlı olsun, örnek olması gereken yerlere de örnek olsun."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları