loading
close
SON DAKİKALAR

Maaşları da tutuklu!

Maaşları da tutuklu!
Tarih: 12.02.2012 - 03:52
Kategori: Gündem

Halen tutuklu bulunan 8 milletvekilinin maaşları her ay banka hesaplarına yatırılıyor. Aileleri ya da avukatları her vekil için 84 bin liraya ulaşan bu parayı çekemiyor

Genel seçimlerin ardından tahliye talepleri reddedilerek cezaevinde kalmaya devam eden milletvekillerinin maaşları, banka hesaplarında birikiyor. Bugüne kadar her vekil için 84 bin lira hesaplarına yatırıldı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ‘’Tutuklu milletvekillerinden, Mustafa Balbay, Engin Alan ve Mehmet Haberal’a talepte bulundukları için sekreter tahsis edildi. Bu milletvekillerinin maaşları,12 Haziran’dan bu yana, ant içme görevini yerine getirdiklerinde ödenmek üzere emanet hesabında bekletiliyor’’ dedi. Tahliye olan milletvekiline TBMM’de yemin ettikten sonra biriken maaşı, toplu olarak ödenecek.

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ise ‘’ Yemin, parlamenter faaliyete katılmanın şartıdır. Mevcut düzenlemelerin hiçbirinde, milletvekillerinin maaşları ödenmez veya bir bankaya yatırılır gibi bir hüküm yok. Tutuklu vekillerin maaşları da ekonomik nedenlerle kıskaç altına alındı ve bugüne kadar ödenmedi’’ dedi.

12 Haziran seçimlerinde, CHP’den Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, MHP’den Engin Alan, BDP’den ise Gülseren Yıldırım (Mardin), Selma Irmak (Şırnak), Faysal Sarıyıldız (Şırnak), İbrahim Ayhan (Şanlıurfa) ve Kemal Aktaş (Van) cezaevinden milletvekili seçilmişti. 

Bu milletvekillerinin tahliye talepleri mahkemelerce reddedildiği için tutukluluk halleri devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları