loading
close
SON DAKİKALAR

Macunlar kadinlarin elleriyle hazir

Macunlar kadinlarin elleriyle hazir
Tarih: 16.04.2016 - 12:29
Kategori: Kadın

24 Nisan'da saçılacak 5 ton mesir macunu, 15 kadının hünerli elleriyle makine yardımı olmadan hazırlandı.

Manisa''da bu yıl 476'ncı kez düzenlenecek Uluslararası Mesir Macunu Festivali için Sultan Camisi'nden 24 Nisan'da saçılacak 5 ton mesir macunu, 15 kadının hünerli elleriyle makine yardımı olmadan hazırlandı.
Terör olayları nedeniyle eğlence programları iptal edilen 476'ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde halka saçılacak macunlar için hummalı çalışma sona erdi. Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği'nin imarethanesinde 1 Nisan'da hazırlanmaya başlayan macunlar, 41 çeşit baharatla harmanlanarak paketlendi; saçıma hazır hale getirildi.

Dernek Başkanı Ufuk Tanık, "Festivalimiz 19-24 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. 21 Mart'ta temsili karma töreni yapmıştık. 19 Nisan'da ise festival haftası başlayıp, 24 Nisan Pazar günü geleneğe uygun 5 ton mesirimizin saçımını gerçekleştireceğiz. 1 Nisan itibariyle saçımı yapılacak olan 5 ton mesiri, hazırlamaya başladık. İmalathanemizde 15 kadın tek tek elleriyle 5 ton mesiri hazırladı. Önümüzdeki hafta içinde Manisa protokolünün de katıldığı bir tören ile Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından duası okunacak mesirler, 24 Nisan'da halka saçımı gerçekleşecek. Şu anda hiçbir problem yok. Festival her sene olduğu gibi özüne uygun tamamlanma aşamasında. Tüm Manisa halkını ve vatandaşları mesir festivalini can canlı yaşamaya davet ediyorum" dedi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları