loading
close
SON DAKİKALAR

Maden ocağındaki patlamada ölü sayısı 22'ye yükseldi

Maden ocağındaki patlamada ölü sayısı 22'ye yükseldi
Tarih: 14.10.2022 - 22:52
Kategori: Gündem

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında saat 18:45 sıralarında trafo kaynaklı bir patlama meydana geldi. Çok sayıda ambulans sevk edildi.

Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi saat:00.30

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında saat 18:45 sıralarında ilk belirlemelere göre grizu patlaması meydana geldi. Çok sayıda ambulans sevk edildi. Yer altında işçilerin olduğu bilgisi paylaşıldı. Sağlık Bakan Koca, maden kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca sağlık durumu ağır olan yaralıların ambulans uçakla İstanbul ve Ankara'ya sevk edildiğini açıkladı.

Güncelleme; 14 Ekim 2022 Cuma saat: 23.30

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında saat 18:45 sıralarında ilk belirlemelere göre grizu patlaması meydana geldi. Çok sayıda ambulans sevk edildi. Yer altında işçilerin olduğu bilgisi paylaşıldı. Bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamada 14 işçinin öldüğünü duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Diyarbakır programını ertelediği, Bartın'daki maden kazasının yaşandığı alana gideceği bildirildi.

Güncelleme; 21:50 Sağlık Bakanı Koca: 2 işçi hayatını kaybettiğini, 20 yaralı var

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var. Patlamanın yaşandığı yere, il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye'ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Vali Arslan, "Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?" diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

"Patlamanın neden kaynaklı olduğu henüz net değil" Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları