loading
close
SON DAKİKALAR

Madencilerin grevi sona erdi

Madencilerin grevi sona erdi
Tarih: 11.02.2012 - 19:01
Kategori: Sendika

Bulgaristan'da termik elektrik santralleri için kömür üreten Maritza İztok maden ocakları çalışanlarının 6 günlük grevi sona erdi.

Maaşlarına zam ve ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talebiyle başlayan grevin, sendikaların maden yönetimi ve hükümetle yaptıkları 15 saatlik görüşmelerin ardından sona erdiği açıklandı.

Hükümet, Maritza İztok yönetimi ve sendikalar arasında sağlanan mutabakata göre çalışanların maaşlarına ortalama 150 avro zam yapılacak. Yaklaşık 3600 kişinin çalıştığı Maritza İztok'ta madencilerin ortalama maaşı zam öncesi 800 avro civarındaydı.

Ülkedeki elektrik üretimin yüzde 40'ını sağlayan termik santrallerdeki kömür sıkıntısı yüzünden Türkiye, Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya'ya yapılan elektrik ihracatının tamamı durdurulmuştu. Enerji Bakanı Trayço Traykov, 6 günlük grevin devlet ekonomisine en az 3 milyon avro zarar getirdiğini açıkladı. Belirlenen işçi maaşlarına zam yapılması için devlet bütçesinden 1,1 milyon avro para ayrıldığını açıklayan Traykov, elektrik ihracatının hemen yenilenmeyeceğini bildirdi.

Bakan Traykov, "Görüşmeleri sabaha karşı tamamladık. Grev sona erdi, ancak elektrik ihracatının anında yenilenmesi şimdilik sözkonusu değil" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları