loading
close
SON DAKİKALAR

''Mağduriyetin mimarı AKP'dir''

''Mağduriyetin mimarı AKP'dir''
Tarih: 30.05.2012 - 18:15
Kategori: Siyaset

Öztrak yazılı açıklamasında, Hakem Kurulunun 4+4 zam kararı ile THY çalışanlarının demokratik hak arama mücadelesini değerlendirdi...

Cumhuriyet Genel Başkan Yardımcı Faik Öztrak yaptığı yazılı açıklamada Hakem Kurulunun 4+4 zam kararı ile THY çalışanlarının demokratik hak arama mücadelesini değerlemdirdi.

 

"4+4+4'ten sonraki faciayı memurlara yaşatmıştır"


Memur zamları konusunda, senaryosunu AKP’nin yazdığı ve sahnelediği, figüranlığını memur sendikası başkanının ortaya koyduğu orta oyununda dün karar bağlanan son toplantıyla kapandığını söyleyen Öztrak, hükümetin çocuklara yönelik 4+4+4 faciasından sonra bu seferde üç milyon memura da yaşattığını belirtti.

 


Adının eskiden toplu görüşme olan bir sistemin sanki memura grevli toplu sözleşme hakkı getiriyormuş gibi AKP tarafından Anayasa referandumunda paketlenerek kamuoyuna sunulduğuna işaret eden Öztrak, her şeyin aynı olduğunu, halkın kandırıldığını, bu oyunun mağdurlarının beş yıldır zam alamayan memurların ve memur emeklilerinin olduğunu söyledi.

 

 

"Vatandaşta ayak uzatacak yorgan bırakmadı"


Yabancılara bu ülkenin malını mülkünü, kamu binalarını satarken pazarlanan, kredi derecelendirme kuruluşlarına çatarken kullanılan büyüyen Türkiye imajı, memura zam vermeye gelince Yunanistan gibi batarız söylemine dönüşmüştür. Geçtiğimiz 10 yılda refahtan pay alamayan memur, bu yıl bırakın refahtan pay almayı enflasyona da ezdirilecektir diyen Öztrak, AKP’nin ekonomiden sorumlu bakanlarının hiç sıkılmadan vatandaşa ayağına yorganına göre uzat dediğini, son dört ayda elektriğe, doğalgaza ve benzine yapılan zamların vatandaşta ayak uzatacak yorgan bırakmadığını ifade etti.

 

 

"Mağduriyetin mimarı AKP'dir"


Yazılı açıklamasında hava yolu çalışanlarının da iş bırakma eylemine de değinen Öztrak, emekçilerin grev haklarını gasp edip, hakkını savunmak için yaptığı iş yavaşlatma eylemi nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetin mimarının çalışan değil, dayatmacı hükümetin kendisi olduğunun altını çizdi.


“Dünya; ekonomik krizi örgütlü çalışma yaşamını ve sosyal devleti yeniden ayağa kaldırarak aşmaya çalışırken; AKP’nin örgütlü çalışma yaşamına gösterdiği bu düşmanlık ekonomiden ne kadar anladıklarını bir kez daha ortaya çıkarmıştır” diyen Öztrak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:


“İktidarının 10. Yılında AKP’nin makyajı hızla akmakta altındaki gerçek yüz ortaya çıkmaktadır. Adında adalet ve kalkınma olan bir partinin demokratik haklarına sahip çıkan emekçilerimizi işten atarak ne kadar ‘adil’; refahtan pay isteyen memura Yunanistan’a döneriz diyerek ne kadar ‘kalkınmacı’ olduğu artık anlaşılmıştır. Bu çerçevede 29 Mayıs 2012, emeğin ve emekçinin haklı yaşam mücadelesinde AKP zihniyetinin tarihe düştüğü kara bir leke olarak anılacaktır.”

 

Vişne Haber Ajansı

 




 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları