loading
close
SON DAKİKALAR

Mahkeme, Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nu darp eden Erdoğan'ın korumaları için soruşturma izni vermeyen valiliğin kararını kaldırdı

Mahkeme, Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nu darp eden Erdoğan'ın korumaları için soruşturma izni vermeyen valiliğin kararını kaldırdı
Tarih: 08.11.2019 - 17:44
Kategori: Gündem

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının düğünü nedeniyle uzun süre trafiğin kesilmesine tepki gösteren Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nu darp eden Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında soruşturma izni vermeyen İstanbul Valiliği'nin kararını kaldırdı. ...

Avukat Sertuğ Sürenoğlu, Demirören-Kalyoncu ailelerinin düğününün yapıldığı Çırağan Sarayı önünde yolun trafiğe kesilmesine tepki gösterdiği için Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından 1.5 saat araç içinde darp edilmiş ve zorla tutanak imzalatılmıştı.

Avukat Sertuğ Sürenoğlu darp edildikten sonra hakkında tutulan “Cumhurbaşkanı hakaret etti” tutanağı sebebiyle tutuklamaya sevkedilmiş, sulh ceza hakimliği tarafından hakkında ev hapsi uygulanmasına karar verilmişti. Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi’nin ve Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu’nun girişimleriyle Sürenoğlu hakkındaki ev hapsi kararı kaldırılmış, soruşturma da düşürülmüştü. Avukat Sürenoğlu’nu darp eden polislerle ilgili ise İstanbul Valiliği soruşturma izni vermemişti.

Türkiye Barolar Birliği’nin İstanbul Valiliği kararına karşı yaptığı itiraz başvurusu sonucunda, iki polis memuru hakkında soruşturma açılmasına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nce karar verildi.

KÖTÜ MUAMELEYE İZİN VERİLMEZ
Polislere verilen soruşturma izninin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"... Buna göre dosyada ilgililere atılı fiilerin, kamu adına kuvve-i cebriye imaline sahaliyetter memurları, bu meyandaki hareketlerine mahsus kötü muamele iddiaları olmaları nedeniyle, meri 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun; yürürlükten kaldırılan 765 sayılı Türk Ceza Kanunun 243 ve 245 maddelerine karşılık gelen 94, 95 ve 96. maddelerine ilişkin olmasına göre, hazırlık soruşturması yapılmasının soruşturma iznine tabi olmadığı açıktır."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karar üzerine bu polisler hakkında ceza soruşturması açmak zorunda.

TBB Başkanı Feyzioğlu, olayın vahim olduğunu, mahkemenin kararıyla bir hukuksuzluğun giderildiğini ifade etti. Feyzioğlu, “Gönül ister ki herkes ve öncelikle kolluk görevlileri hukuka en üst düzeyde saygı göstersinler. Çünkü bir polis memuru hukuku çiğnediğinde bunun toplum üzerindeki olumsuz etkisi çok daha büyük oluyor. Görevini layıkıyla yapmaya çalışan binlerce poliste ister istemez etkileniyor. Bu aşamadan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasını da yakından takip edeceğiz” diye konuştu. Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi’ne de katkıları için teşekkür etti. 

Kaynak : Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları