loading
close
SON DAKİKALAR

Maltepe’de iftar coşkusu mahallelere taştı

Maltepe’de iftar coşkusu mahallelere taştı
Tarih: 23.06.2015 - 12:48
Kategori: Yerel

Maltepe Belediyesi, mahalle iftarlarına Altayçeşme Mahallesi ile başladı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mahallelilere kendi eliyle yemek dağıttı.

Maltepe Belediyesi, mahalle iftarlarına Altayçeşme Mahallesi ile başladı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mahallelilere kendi eliyle yemek dağıttı. 

Ramazan ayının coşkusu Maltepe’de tüm hızıyla devam ediyor. Maltepe Belediyesi’nce Organik Pazar’da Sevgi Sofraları adıyla her gün Maltepelilere iftar yemeği verilirken, mahallelerde düzenlenecek iftar yemeklerinin ilki Altayçeşme Mahallesi sakinlerine verilen iftar yemeğiyle başladı. Bin beş yüz kişiyi aynı sofrada buluşturan iftar yemeğine katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yemek kazanlarının başına geçerek kepçeyle yemek dağıttı. İftar saati öncesinde Maltepe Merkez Cami Müezzini Necip Demirel tarafından Kur-an’ı Kerim okunarak oruçlar açıldı. Başkan Kılıç iftar sonrası etkinlik alanında kaligrafi ve ebru çalışmalarının sergilendiği stantlar ile köy derneklerinin stantlarını gezdi. Kılıç, ücretsiz sağlık taramasının yapıldığı mobil sağlık aracını da ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Kılıç, daha sonra çocuk oyun alanına giderek, çocukların neşesine ortak oldu. İftar yemeğinin ardından düzenlenen Ramazan sohbetlerinde de Dr. Jale Şimşek, Maltepelilerle sohbet etti. Etkinlikte ayrıca Ramazan ayının en önemli simgelerinden ortaoyunu gösterisi de gerçekleştirildi. 
 
“SEVGİ İLE KENETLENMİŞ BİR AİLEYİZ”

Başkan Ali Kılıç iftarın ardından, Altayçeşme Mahallesi’nde oturan iki aileye misafir oldu. İlk olarak Yunus ve Fatma Turan’ın evlerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Kılıç, ailenin 4 çocuğu ile de yakından ilgilendi. Başkan Kılıç daha sonra 3 çocuklarıyla yaşamlarına devam eden Yaşar ve Döndü Doğan’ın çiftinin evlerini de ziyaret edip sohbet etti. Ziyaretler sonrası konuşan Kılıç, “Maltepe’de ayrıştırmadan, ötekileştirmeden herkese hizmeti bir görev biliyoruz. Biz 550 binlik kocaman bir aileyiz ve bu ailemizde yardımlaşma ve dayanışma her zaman kendine yer bulacaktır. Benim en büyük huzurum, Maltepeli kardeşlerime hizmet etmek. Ramazan ayının bereketini bir lokma ekmeğimizle paylaşmak çok önemli. Biz Maltepe'de birbirine sevgi ile kenetlenmiş büyük bir aileyiz” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları