loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: Benim çılgın projeyle işim olmaz

Mansur Yavaş: Benim çılgın projeyle işim olmaz
Tarih: 14.03.2019 - 17:50
Kategori: Gündem

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart’t yapılacak yerel seçimler öncesi Ankara’nın dört bir yanında vatadaşlarla buluşmaya devam ederken, esnaf ve meslek odaları ziyaretlerini de sürdürüyor.

Ankara Umum Servisciler Odası'nda servis şoförü esnafıyla bir araya gelen Yavaş, "Belediye başkanın maaşından tutun, bütün hizmetlerin parasını sizlerden alıyoruz. Hal böyle olunca da kafamıza göre gidip, milyarca parayı gömmek yerine, oturup yapacağımız yatırımları sizlerle konuşarak yapmalıyız. Esnafla konuşup, ulaşımı planmamız lazım. 5-6 kişi ile değil. Herkesi toplayarak, herkesin altın çağı yaşayacağı şekilde çalışmamız lazım. Yardım alan ailelerin çocuklarının servis ücretini biz karşılayacağız. Dolayısıyla sizler daha fazla para kazanacaksınız. Amacımız şu, yardım alan ailelerin çocukları okusun, sizlerle de neyse ücreti konuşacağız her ay paranızı alacaksınız. Örnek olacağız tüm Türkiye'ye" dedi. 
 
"KORSAN SERVİSLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Şoförlerin "Plaka satılmasını istemiyoruz" talepleri üzerine Yavaş'ın "Sizin işinizi siz daha iyi bilirsiniz. Plaka satılmasını istemiyorsanız, bundan sonra plaka satılmayacak" sözleri büyük bir coşku ile karşılandı. 
“Aday olduğum günden beri otobüscülerin, halk otobüscülerinin, taksicilerin sorunlarıyla ilgilenirim" diyen Yavaş, "Nüfus iki misli olmuş taksi ve minibüs sayısı hala aynı, herkes zarar ediyor. Burada bir yanlışlık olduğu belli. Korsan servisle mücadele ederiz. Sizlerin plakalarını Plaka Tanıma Sistemi'ne gireriz. Başkası girdiği zaman hemen yakalanır" diye konuştu. 
 
"BENİM ÇILGIN PROJEYLE İŞİM OLMAZ"

Yavaş, daha sonra Saraykent Sanayi Sitesi'nde sanayici iş adamlarıyla buluştu. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, "20 bin PKK'lı belediyeye işe alacaklar" iddiasına değinerek, şunları söyledi:
"Sayın Süleyman Soylu ‘Dağlarda 700 terörist kaldı’ darken, ‘20 bin PKK'lıyı işe alacaklar’ diyorlar. Bu çaresizliktir. Siz çıkıp proje konuşacaksınız. Bana ‘Beypazarı'nda verdiği her sözü yapacağım dedi, yapmadı’ diyorlar, ben bunun hesabını veririm. Ancak kendisi her şeyi yaptım diyor. Girin bakın. Şehr-i Derya projesi nerede? Kızılırmak Suyu'nu şehrin içinden geçireceğim demiş, nerede? Şimdi aynı şeyi Ankara için onu  öneriyor. Mavi Plaj yapacağım, diyor. Yaptırdığımız anketlerde çıkan sonuç şu, kriz var. Hal böyleyken benim kalkıp çılgın projeyle işim olmaz. Ankapark'a yatırılan paralar ortada. Samanyolu, Gökkuşağı gibi ölü yatırımlar orda dururken, ben yapamam. Organizelerin sorunları varken, fuar alanın tamamlanması dururken, çılgın proje yapamam."
 
"ANKARA'NIN KAYNAKLARI FAZLA YETER Kİ BELEDİYEYE AKTARMAYI BİLİN"

Organize sanayi bölgelerinin sorunlarını bildiğini söyeleyen Yavaş, "İş yapan insanların önünü açmak görevimizdir. Kahramansınız siz. Bu devirde üretmek çok zor iş. Sizler insan çalıştırıyorsunuz, risk alıyorsunuz. Ancak diğer taraftan imar değişikliği ile dünyanın parası kazanıldı. Ankara'nın kaynakları çok çok fazla, yeter ki belediyeye aktarmasını bilin" diye konuştu. 
Sanayide teknoloji çağına ayak uydurulması gerektiğini söyleyen Yavaş, "Özellikle sizlerle ilgili dünyanın gittiği yöne doğru sanayi hangi alanda gelişiyorsa, oradakileri buraya getirip sizlerle görüştüreceğiz. Artık elektrikli arabalar üretiliyor, sürücüsüz araçlar gelişecek. Ankara’da bir tane oto tamircisi kalmayacak, akaryakıt istasyonları kalmayacak, sürücüye ihtiyaç duyulmayacak, sigorta şirketleri işsiz kalacak. Yapay zeka o kadar gelişiyor ki, bu teknoloji Türkiye'de olsaydı mesela  sinyalizasyona gerek kalmayacaktı ve o tren kazası olmayacaktı. Bunları takip edip bu teknolojileri kullanmamız gerekiyor. İlerideki üretim konusunda sizlere yardımcı olacaklar" dedi. 
 
"SORUNLARIN HALEN ÇÖZÜLMEMİŞ OLMASI YÜZ KARASIDIR"

Üç dönemdir aday olduğunu belirten Yavaş, şöyle konuştu:
"Buradaki sorunların halen çözülememesi yüz karasıdır. Sayın Mustafa Tuna şuan hemen hemen devre dışı bırakılmış. Suyumuz akıyor, genel hizmetler açısından söylüyorum başkana gerek kalmıyor. Belediye başkanın en önemli görevi, beş on yıl sonrasını görüp bu imkanları sağlamaktır. Asfalt yapmak için belediye başkanına ihtiyaç yok. Başkanın vizyonun önemlidir. Başkan Ankapark'ı yapacağına sizlere öncelik vermeliydi. Öncelikle yatırımlarla insanların önünü açacağız. Çılgın projelerimiz asla yok. Size sormadan sizin paralarınızı ölü yatırımlarla batırmayacağız."
 
"ALLAH HERKESİ BİLİYOR"

Hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Yavaş, "Allah herkesi biliyor. Biz mal beyanını açıklamış şeffaf bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Karalama kampanyası yapanları Allah'a havale ediyorum" dedi. 
Yavaş, daha sonra Saraykent Keresteciler Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları