loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: Daha söyleyeceklerim var, 1-2 gün sonra söyleyeceğim

Mansur Yavaş: Daha söyleyeceklerim var, 1-2 gün sonra söyleyeceğim
Tarih: 13.03.2019 - 16:05
Kategori: Gündem

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala Ankaralılarla buluşmaya devam ediyor. Yavaş, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu....

Mansur Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmaya “Allah’ın izniyle bu sefer Ankara’nın içi ve ilçeleriyle beraber, görüyorum ki Ankaralı hemşehrilerimiz bir 5 yıl kendilerine hizmet etme görevini verecekler” diyerek başladı. 
 
“İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI O PARALARI İLÇELERE KULLANIR”

Kızılcahamam’ı konuşmaya başlamadan önce Ankara’da hizmetin şekliyle ilgili bilgi vermek istediğini belirten Yavaş, şunları söyledi:
“Ankara’nın bütçesi çok büyük. Fakat bir kişi karar verdiği için, genellikle belediye başkanı kendi kafasına göre kurduğu projeleri yapıyor. Örneğin, Kızılcahamam’dan Ankara’ya girerken kendisini çok güzel olduğuna inandığı bir kapı yaptırdı. Bu bir şehir için ne ifade edebilir, bilemiyorum. Aynı şekilde Ankapark, Gökkuşağı ve Samanyolu gibi projeler de var. Havaalanı Yolu’nda Ankaragücü’nü kendi oğlu idare ederken oraya yapılan spor tesisine harcanan para 250 milyon. Yönetim değişince o tesisi Milli İstihbarat Teşkilatı’na verdi. Şimdi onlar da oranın masrafına dayanamadı ve belediyeye iade etti. Ankapark ve diğer bu projelere harcanan paralara baktığınız zaman, Kalecik ihya olur. Sizden aldıkları paraları oralara harcıyorlar. Belediye başkanının, personelinin ve yapılan bütün hizmetlerin parasını sizler ödüyorsunuz. O zaman iyi bir belediye başkanı, oturur ilçe belediye başkanıyla beraber, bu ilçenin sorunları nedir diye, o devasa yatırımlara harcanan pararları, Kızılcahamam’a, Kazan’a, Çamlıdere’ye diğer ilçelere kullanır.”
 
“KÖYLERDEKİ HAYATI DESTEKLEYECEĞİZ”

Ankara’nın köylerinde yaşayan hemşehrilerinin su parasına göz diktiklerini vurgulayan Yavaş, “Ankaralıları müşteri gibi gördüler, sinekten yağ çıkarmaya çalıştılar. Ankara’nın her yerinde sorunlar yaşanıyor” dedi. Toplantıda Ankara’nın köylerine yapacağı projeleri de anlatan Yavaş, “Ücretsiz su verilemediği için, 2-3 kuruş gibi miktarla vereceğiz. Bütün köylere güneş enerjisi takacağız. Köyde yaşayanlar elektrik ve su parası vermesin istiyoruz. Hayvancılığı destekleyerek, onları da destekleyeceğiz. Yeterki, onlar üretsin, boşuna hayvan ithal etmeyelim. Memleketimize de faydası olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi yurtdışından ağaç getiriyor. Peki, Kızılcahamam’ın Kazan’ın Çamlıdere’nin ağacı bu bölgenin ağacı. Neden buradan almıyorsunuz? Bundan sonra sizleri sözleşmeli üreticilikle ve seracılıkla, fidan ve fide vererek, destekleyeceğiz. Üreteceksiniz, para kazanacaksınız. Ankara’nın ilçelerini köylerini zengin etmeye talibiz” diye konuştu. Yavaş, Kızılcahamam’ı termal turizmi destekleyerek kalkındıracaklarını da sözlerine ekledi. 
 
“KANALDA ÇALIŞAN HEMŞEHRİMİ NEDEN ÇIKARAYIM”

Seçim süreci boyunca kendisiyl ilgili ortaya pek çok iftira atıldığını hatırlatan Yavaş, şöyle konuştu:
“İşten adam çıkarma mevzusu var. Neden çıkarayım? Önümüzde örnek var; Yenimahalle Belediyesi. Bankamatik çalışanı varsa onlar çıkarılacak, sizlerin parasını emek harcamadan almasını istemeyiz. Kanalda çalışan hemşehrimi, otobüste direksiyon sallayan şoförü neden çıkarayım? Ankaralıyız ya, kendi diyor ya ‘Hasbel kadar Kayseri’de doğmuşum’ diye. İyi de biz de Ankara’da doğmuşuz. O arkadaş, Yusuf Halaçoğlu Kayseri’den aday olduğunda dalga geçiyordu, ‘Kayseri’yi bilmeyen adamın burada ne işi var’ diye. O zaman Ankara’yı bilmeyen adamın burada ne işi var. Ankara’da doğup doğmaması önemli değil. Kendisi Ankara’yı bilmiyor. 
 
“DERDİNİ NASIL ANLATACAK”

Halkın içine çıkamıyorlar, salon toplantıları yapıyorlar. Onu da nasıl yapıyorlar? Önce gelip köpekler arıyor,içeri girenler ayrıca aranıyor. Bir de şerit çekip, yanına yaklaştırmıyorlar. Ben de soruyorum; sen şimdi böyle yaparsan, yarın belediye başkanı olursan Ankaralı hemşehrim yanına gelip derdini nasıl anlatacak? Baktılar Ankaralılar bana sahip çıkıyor, Makedonyalı dediler. Taksiciler beni seviyor, ’Mansur Yavaş Kızılay’ı taksicilere yasaklayacak’ dediler. Taksiciler inanmadı.
 
“NE YAPARSANIZ YAPIN ANKARALI KARARINI VERDİ”

ODTÜ yanında duvara ‘Yavaş yavaş devrim’ yazdılar. Kimse inanmadı. Daha sonra belediyeye 20 bin PKK’lı alacak dediler. Televizyonda tartışırsak soracağım, 20 bin kişiyi karşıma çıkar diyeceğim. O da tutmadı. ODTÜ’nün yakınındaki duvara bu sefer ‘Her biji Mansur’ yazdılar. Yakalattık. Büyükşehire bağlı bir şirketin genel müdür yardımcısı çıktı. Bir seçim için, bu ifitralar karalamalar nedir? Ne yaparsanız yapın Ankaralı bu sefer kararını verdi. 
 
“KİRLİSİNDEN ALLAH KORUSUN”

Ben şeffaflık bildirgesini imzalayıp, mal beyanımı bildirdim. Özhaseki mal beyanını açıklayamıyor. 1994’ten bugüne kadar devlet memuru, devlete verdiği mal beyanını açıklaması lazım. Açıklayamayınca, bazı iddialar ortaya attılar. En son Ömer Çelik çıktı, açıklama yaptı: ‘Türkiye’ye temiz siyasetçiler lazım.’ Ben de dün yaptığım basın açıklamasıyla, olayın mağduru olduğumu, şizofren raporu olduğunu ve birçok farklı suçtan yargılandığını açıkladım. Allah’ın izniyle hiçbiri tutmayacak. Biz başlarken dedikki, proje konuşalım yapacaklarımızı konuşalım. Kendileri ‘Temiz siyaset yapacağım’ diye ortaya çıktı. Temiz anlayışınız buysa, kirlisinden Allah korusun. Bizim çılgın projelere ayıracak vaktimiz de paramız da yok. Ankara’yı işsizlikten kurtaracak, istihdamı artıracak projelerle geliyoruz.”
 
YAŞLI TEYZEDEN HAYIR DUASI İSTEDİ

Yavaş, toplantının ardından Kızılcahamam esnafını ziyaret etti. Büyük ilgi gören ziyaretler sırasında, bir vatandaşın balkondan seslenerek ’88 yaşında annem var, size görmek istiyor’ demesi üzerine Yavaş, eve gidip, yaşlı teyzeyle buluşarak elini öptü ve hayır duası istedi.  
 
“ÖZHASEKİ’NİN MAL BEYANINI BEKLİYORUM”

Kızılcahamam program sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yavaş, son günlerde ortaya atılan sahte senet iddialarıyla ilgili sorulara, şöyle cevap verdi:
“6. Asliye Hukuk Ceza Mahkemesi, iddiada yer alan kararın infazını durdurdu. O senetten dolayı, sahte verdiği için sanık ceza aldı, 4 yıl. Artık hukuki tartışmaları bırakalım çok istiyorlarsa dosyaları incelesinler. Ömer beyin temiz siyaset açıklamasından sonra, ben Özhaseki’nin mal beyanını bekliyorum. 
 
“DAHA SÖYLEYECEKLERİM VAR”

Onları hep ikaz ettim. Ne çamur atarsanız ellerine bulaşır dedim. Maliye de gelsin incelesin. Ne yaparlarsa yapsınlar ama bu tür insanlarla iş birliği yapmasınlar. Daha söyleyeceklerim var bir iki gun sonra söyleyeceğim. Bence, çamur siyasetini bıraksınlar, ellerine yüzlerine bulaşıyor. Ankara’yı konuşsunlar.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları