loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş Etimesgut'ta vatandaşlarla buluştu

Mansur Yavaş Etimesgut'ta vatandaşlarla buluştu
Tarih: 10.03.2019 - 10:45
Kategori: Gündem

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Başkent’in dört bir yanını gezerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Yavaş, dün gerçekleşen Sincan mitinginin ardından Ayaş ve Etimesgut’ta hemşehrileriyle buluştu.

Ayaş’ta coşkulu bir kalabalık ile karşılanan Mansur Yavaş, 17 yıldır aynı hükümetin ve aynı partiden belediye başkanının Ankara’yı yönettiğini vurgulayarak, “Ankara’nın hangi sorununu bitirdiler? Ayaş’ın hangi sorununu bitirdiler?” diye sordu. 
 
“TAKSİCİLER GÜLDÜ, GEÇTİ”

Adaylığının açıklandığı ilk günden beri kendisine çeşitli iftiraların atıldığını belirterek, şunları söyledi:
“İlk önce ufak gazetelerde haberler yaptırmaya başladılar. Sonra ‘Ankara’da büyük bir ilgi var. Yavaş’ın önünü nasıl kesebiliriz?’ dediler. Çıktı birileri Mansur Yavaş, Makedonyalı dedi. Makedonyalı olsam ne olacak, köküm Beypazarı. Aklı sıra Kayseri’den gelen arkadaşla beni eşitleyecekler. Daha sonra metro sıkıntısını anlatırken laflarımı çarpıttılar. Beni en çok savunan taksiciler. Allah razı olsun. Başladılar 40 bin taksiciyi Kızılay’a sokmayacakmışım. Ankara’da 7bin 700 taksi var. Nasıl sokmuyorum? ‘Temiz siyaset yapacağım’ dedi. Eğer temizi buysa kirlisi nasıl?”
“Ayaş’ın bütün sorunlarını çözeceğim” diyen Yavaş, mitingin ardından Ayaş’ta esnaf ziyareti yaptı  
 
“TERÖRİSTE GERİLLA DİYEN KENDİSİ”

Yavaş, Ayaş ziyaretinin ardından Etimesgut’ta vatandaşlarla buluştu. Burada da rakibi Mehmet Özhaseki’nin iddilarına yanıt veren Yavaş, ‘Belediyeye, 20 bin PKK’lı alacaklar’ sözleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Eğer Ankara’da 20 bin PKK’lı varsa senin seçimde ne işin var? Gidip yakalasana. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, Yenimahalle Belediyesi’nde kaç tane PKK’lı yakaladınız? Attığınız iftira yakışsın biraz. Bu insanlarda utanma arlanma yok. Bizim geçmişimiz belli.  Devlet düşmanlarının karşısında her zaman dimdik duran bizdik. Kirli siyaset yapma dedik. PKK’lı yalanlarına başlayınca internette bir video dolanmaya başladı. Teröristlere gerilla demiş bu arkadaş. Kendi videosunu da yasaklattı. Bir insan kendi söylediği laflarla nasıl kendi kişisel haklarını ihlal eder? Kırk yıllık hukukçuyum anlamadım.”
 
“RAKİBİM BİR SABIKALININ PEŞİNE DÜŞTÜ”

Yavaş, mal beyanını açıklayan ilk aday olduğunu söyleyerek, “Eğer bizim en ufak bir açığımızı bulsalar, devlet onlarda her şey onlarda. Bulamadılar. Benim rakibim sabıkalı bir sahtekarın peşine düştü. Bir daha söylüyorum kendisine, eline bulaşır” dedi. 
 
“DUVARA YAZI YAZAN BELEDİYEDE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI”

Ankara’nın duvarlarına yazılan yazılara da değinen Yavaş, “Bizi terörle iliştirmeye çalışıyorlar ya, geçenlerde duvarın birine ‘Her biji Mansur’ yazılmış. Allah büyük ya oradan bir gönüllümüz bunu kameraya almış. Polise verdik. Kim çıksa beğenirsiniz? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şirketinde çalışan bir genel müdür yardımcısı. Kayseri’de ve bakanlıkta birlikte çalıştığı adamı Büyükşehir’e Genel Sekreter olarak getirdi. Genel  EGO Genel Müdürü seçim merkezi açıyor. Halk Ekmek Genel Müdürü benim aleyhime tweetler atıyor. Allah’tan da korkmuyorlar. Ankara halkı kararını vermiş, mesele bu. Anlaşılan o ki, fark açıldıkça bu iftiralar artacak. O fark kapanmaz” diye konuştu. 
 
YAVAŞ’TAN İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIM SÖZÜ

Yavaş, işçi çıkartacaklar iddialarına ise, belediye çalışanlarını zorla mitinglere götüren, seçim ofisleri açan bankamatik çalışanlarını işten çıkartacağını ancak işçi olarak çalışan kimseyi işten çıkarmayacağını söyleyerek yanıt verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları