loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: FETÖ’nün gelir kaynağı Ankara’daki imar artışlarıdır. Bugüne kadar bu konuda Melih Gökçek’in ifadesi alınmadı

Mansur Yavaş: FETÖ’nün gelir kaynağı Ankara’daki imar artışlarıdır. Bugüne kadar bu konuda Melih Gökçek’in ifadesi alınmadı
Tarih: 23.01.2020 - 17:15
Kategori: Gündem

Mansur Yavaş, "Çukurambar’a baktığınız zaman yüksek katlıları yapanların tamamının bugün FETÖ’den yurtdışında olduğunu görürsünüz. FETÖ soruşturmalarında dosyalara girdi; FETÖ’nün gelir kaynağı nedir diye sorulduğu zaman Ankara’daki imar artışlarıdır" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hürriyet Ankara Bürosu'nu ziyaret ederek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Hande Fırat'ın aktardığına göre Yavaş, şunları kaydetti:

RANT ALAN 15-20’Yİ GEÇMİYOR: (Ankara’da tartışılan imar artışları) Gelişmiş ülkelerde imar planları bir kez yapılır ve mümkün olduğu kadar bozulmaz. Ankara’da birden bire eli çantalı şahıslar villa sitelerini gezmeye başladılar. Dediler ki; ‘Bu villalar eskidi gelin kaldırıp buralara gökdelen dikelim, bunun karşılığında size bir yerine iki daire verelim’. Siz bir talepte bulunurken oraya zaten kaç kat yapılacağı bellidir. Eğer bunu değiştirmek istiyorsanız bu değişime İmar Müdürlüğü’nün olur vermesi, planının yapılması, Belediye Meclisi’nden geçmesi lazım. Ankara’da 20 bin müteahhit var, rant alan 15-20’yi geçmiyor.

- FETÖ’NÜN GELİR KAYNAĞI: Çukurambar’a baktığınız zaman yüksek katlıları yapanların tamamının bugün FETÖ’den yurtdışında olduğunu görürsünüz. FETÖ soruşturmalarında dosyalara girdi; FETÖ’nün gelir kaynağı nedir diye sorulduğu zaman Ankara’daki imar artışlarıdır. Bu kayıtlara girdi. Bugüne kadar bu konuda Melih Gökçek’in ifadesi alınmadı. Hep aynı şahıslara, aynı avantajlar sağlanmış. Biz mahkeme kararlarına uyacağız. Mustafa Tuna’nın da uymadığı mahkeme kararı yok. Uymamak zaten suç.

- SİNAN AYGÜN VE TOGO KULELERİ: TOGO olayı mahkemenin bozduğu bir iştir. Mahkeme bozmasaydı bizim TOGO diye bir derdimiz yoktu. Benim Sinan Aygün’le bir derdim yok. Mahkeme kararının uygulanacağını anlayınca bu tür yollara tevessül etti. Hukukun işleyip işlemediğini görmek istiyorum. 30 günlük süre dolduktan sonra orası ruhsatsız hale geliyor. Belediye Encümeni’ne ceza kesilmesi ve yıkım için başvuracağız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları