loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: Sahte senet konusunda yargıda hesabımızı soracağız

Mansur Yavaş: Sahte senet konusunda yargıda hesabımızı soracağız
Tarih: 16.03.2019 - 11:10
Kategori: Gündem

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Yavaş, dün Akyurt'ta İYİ Parti Seçim Koordinasyon Merkezi ile Büyük Birlik Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Mansur Yavaş daha sonra Karaşar Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, "Çılgın projemiz yok. İkide bir projesi yok deyip duruyorlar. Onlar proje deyince çılgın projelerden anlıyorlar. Dün açıklamış, Ankara'ya deniz getirecekmiş, Mavi Plaj. Gerçekten bu kadar kriz varken ne plajı" dedi. 
 
"BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNDA YANINA NASIL YAKLAŞACAKSINIZ?"

Özhaseki'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Yavaş, "Yeter. Ankapark’ı gördük. Kızılırmak'ı gördük. Şu anda bu kadar işsizlik varken, ne plajı? Vatandaşın içine çıkamıyor. En azından esnaf ziyareti yapsa, vatandaş sorunlarını anlatabilecek. ATO'ya gidiyor. Oraya gitmeden önce polis köpekleri ile arama yapılıyor, insanların üstleri aranıyor. Şeritler çekiliyor, kimse girmesin diye. Şimdi ben merak ediyorum, belediye başkanı olduğunda bunun yanına nasıl yaklaşılır?" diye sordu. 
 
"SÜT ÇAY DAĞITMAKLA OLMAZ DEDİ, ÇAYI CUMHURBAŞKANI DAĞITIYOR"

İlçelerde üretimi destekleyeceğini söyleyen Yavaş, "Sütü ilçelerimizden alacağız, okullarda dağıtacağız deyince rakibim bana epey bir güldü. Böyle çayla sütle bu iş olmaz diye.  Bir baktık çayı Cumhurbaşkanı dağıtıyor. O da yetmedi şimdi kendi de dağıtmaya başladı" dedi. 
 
"KORKMUYORUZ! EN AZ 10 PUAN FARKLA GELİYORUZ"

2009 yılında aday olduğunda kendisi hakkında güzel yorumlar yapıldığını söyleyen Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:
 "Baktılar bizim oylarımız artıyor. İlk önce Beypazarı'nın çöplüğünü gazetelerde haber yapmaya başladılar. Oradan bir Bismillah dedik, başladık iftiralara. Yok genel başkan olacak dediler. Geldik 2014'e. Fiili saldırıya bile uğradık. Geldik bu seçime. Ankaralı'nın bana sahip çıktığını görünce Mansur Yavaş, Makedonyalı dediler. Karalamalar yeniden başladı. Gittiler ‘yavaş yavaş devrim’ yazdılar daha sonra gittiler ‘Her biji Mansur’ yazdılar. Bunu yazan şahıs da belediye şirketinde genel müdür yardımcısı çıktı. 20 bin işçi işten çıkartacaklar dediler, o işçileri işten çıkartmanın masrafı 1 buçuk katrilyon. Onların yerine 20 bin PKK'lı işe alacaklar dediler. Sayın Süleyman Soylu 700 tane PKK'lı kaldı demişti, buraya 20 bin PKK'lıyı nereden bulacaklar bilmiyorum. Madem var yakalasanıza. En sonda sahte senet yalanını uydurdular. Bekledim birkaç gün bakalım arkasından kim çıkacak diye. Yine çıka çıka kendileri çıktı. Görmüşsünüzdür, Kızılcahamam'da 91 yaşındaki bir teyze hepimizi ağlattı. Geceleri bana atılan iftiralardan dolayı ağlıyormuş. Ben ben mal beyanımı açıkladım. Sahte senet konusunda yargıda hesabımızı soracağız.  Benimle ilgili dava açıldı deniyor, henüz açılan bir dava yok. Savcılık bir yıl incelemiş sonrada böyle olay yoktur demiş. Ancak ben tekrar aday olunca Adalet Bakanlığı tekrar yazı yazıp incelensin dedi. Pazartesi oraya itirazımızı yapacağız. Hakkımızda açılan bir dava falan yok. Korkmuyoruz. Bu ülkede adaleti ve hukuku savunmak da bize düştü. Daha öncede yaşadık bu tehditleri. Bu kez 10 puan farkla geleceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları