loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş; 'Yıllardır imar bekleyen Solfasol Mahallemizin imar sorununu çözüyoruz'

Mansur Yavaş; 'Yıllardır imar bekleyen Solfasol Mahallemizin imar sorununu çözüyoruz'
Tarih: 27.02.2022 - 07:45
Kategori: Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile imar problemleri yaşayan Solfasol Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yıllardır imar bekleyen Solfasol Mahallesinde imar sorununu çözmek için sona geldiklerini duyurdu; 'Yıllardır imar bekleyen Solfasol Mahallemizin imar sorununu çözmek için sona geldik. Vatandaşlarımızın tapularını haziran ayında dağıtmayı hedefliyoruz. Kazanan daima Ankaralı olsun diye çalışmaya devam ediyoruz' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce de mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını yerinde dinleyip not almıştı. Yavş bölgede yaptıkları çalışmaları yerinde vatandaşlarla paylaştı. Yavaş, “Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci Etap İmar Planı” hakkında bölge sakinlerine detaylı bilgi verdi.

2017 yılında yapılan imar planının değiştirilme nedenlerini detaylarıyla anlatan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biz yeni bir imar planı yaptık. Plan 06.07.2021’de Meclis’te onaylandı. 27 Kasım 2021 tarihinde de plan kesinleşti. Hemen arkasından parselasyon işlemlerine başlandı ve 3 ayda tamamlandı” dedi.

Yavaş, bölge için hazırlanan parselasyon planıyla ilgili de şu bilgileri paylaştı:

“365 bin dönüm burası. Bunun 198 hektarı yani 200 bin dönümü faydalı alan olarak konut, konut artı ticaret, ticaret gibi ayrılmış. Projede 474 tane parsel oluşmuş. 14 bin malik var. Belediyemize ait de toplamda 28 bin dönüm olan alanda konut, konut artı ticaret gibi yerler var. Bu alanların bir kısmını biz bölgede bulunan gecekondular için kullanacağız. Başka yerlerde yapılan kentsel dönüşüm gibi gecekondusu olan hak sahiplerinin buralarda daire sahibi olmasını sağlayacağız ve yerleri tapulu hale gelecek. Buna ilave olarak hak kaybı olmaması için yine 82 dönüm faydalı alandan da biz feragat ettik. Belediye almasın yeter ki vatandaş zarar görmesin dedik. Parselasyon işlemleri tamamlandıktan sonra parsel büyüklükleri 1500 metre, 2 bin metre, 3 bin metre ve 5 bin metrekare en büyüğü şeklinde olacak. Dolayısıyla vatandaşların bir araya gelerek müteahhitle anlaşmaları çok kolay olacak. Bundan sonra bölgedeki yapılaşma inşallah hızlıca devam edecek.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları