loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş'tan Türkiye'de bir ilk: ABB 2019-2024 “Seçim Öncesi Mali Raporu"nu halkla paylaştı

Mansur Yavaş'tan Türkiye'de bir ilk: ABB 2019-2024 “Seçim Öncesi Mali Raporu"nu halkla paylaştı
Tarih: 05.03.2024 - 15:25
Kategori: Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi şeffaf yönetim ve hesap verme anlayışı gereğince Seçim Öncesi Mali Raporu’nu internet sitesi üzerinden yayınlamaya başladı.

Görmek isteyen her vatandaşın erişimine açık olan rapora göre; borçlarda 5 yılda 1 milyar 858 milyon 913 bin 4 dolar azalma oldu.

 Başkentte şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda ilklere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Seçim Öncesi Mali Raporu’nu vatandaşların erişimine açtı.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiği 8 Nisan 2019 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihi arasındaki gelişmeleri gösteren mali tabloların açıklandığı Rapora göre; borçlarda 5 yılda 1 milyar 858 milyon 913 bin 4 dolar azalma oldu.

 YAVAŞ AÇIKLADI: “TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Temiz ve şeffaf siyaset amacıyla daha önce mal varlığını kamuoyuna açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla 5 yıllık görev dönemindeki mali faaliyetlerdeki gelişmeleri içeren Seçim Öncesi Mali Raporu’nu açıkladıklarını duyurdu.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Temiz, şeffaf siyaset için mal varlığımı kamuoyuna açıklamıştım. Türkiye’de bir ilk… Şimdi de seçimden sonra Belediyeyi nasıl devir aldığımızı ve seçime giderken nereye getirdiğimizi gösteren Belediyemizin 2019-2024 yılları arası 5 yıllık mali işlemlerimizdeki gelişmeleri gösteren Seçim Öncesi Mali Raporu’muzu açıklıyoruz. Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz. Rapora ulaşmak için: https://www.ankara.bel.tr/dokumanlar/saydamlik-ve-hesapverilebilirlik/secim-oncesi-mali-raporlar

 TÜM VATANDAŞLARIN ERİŞİMİNE AÇIK

Mansur Yavaş dönemi Ankara Büyükşehir Belediyesinin mali tablolarını görmek isteyen tüm vatandaşlar rapora erişebiliyor. 5 yıllık Seçim Öncesi Mali Raporu’na https://www.ankara.bel.tr/dokumanlar/saydamlik-ve-hesapverilebilirlik/secim-oncesi-mali-raporlar adresinden ulaşılabiliyor.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları