loading
close
SON DAKİKALAR

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde kayyum, seçimden önce 2 milyon 165 bin liraya araç kiraladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde kayyum, seçimden önce 2 milyon 165 bin liraya araç kiraladı
Tarih: 27.01.2020 - 12:23
Kategori: Gündem

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, son yayınlanan Sayıştay Raporlarında Mardin’de kayyumun yerel seçimlere 19 gün kala, 2 Milyon 165 bin liralık araç kiralama yaptığının ortaya çıktığını belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kayyumların hem demokrasiye hem de halka zarar olduğunu ifade ederek “Bu ülke ihaleye fesat karıştıranları gördü, halkın parasını har vurup harman savuranları gördü, yandaşa peşkeşi gördü, ülke değerlerinin yok pahasına satılmasını gördü ama ihaleye fesat karıştırmayı aşarak direk fesatlıkla Sayıştay’ı kandırmaya çalışan belediyeyi görmemişti. AKP ile o da oldu” dedi.

Antmen’in açıklamalarının satır başları şu şekilde;

GİDERAYAK VURGUN YAPILMIŞ

“Mardin’de gideceği kesin olan Kayyum, yerel seçimlere 19 gün kala, 12 Mart 2019’da makam aracı, pickup ve kaptı kaçtı araçları kiralamış. Aracın adı da ihalenin kendisi de hemen yerel seçimler öncesinde aslında tam bir kaptı kaçtı olmuş. Kayyum, sözleşmeyi de 12 Mart 2019 tarihinde yapmış. Hem de ihalesiz. Seçim belli, kayyımın gideceği belli. Görevi, yani başkanlığı seçilen belediye başkanına vereceği apaçık belli bir yönetim, hem de kayyum yönetimi neden 2 Milyon 165 liraya araç kiralamayı hem de ihalesiz direk verir? Yanıtı belli. Giderayak vurgun yapılmış. Sayıştay denetimde kayyuma soruyor diyor ki ‘Siz neden ihale açmadınız? 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre açmanız lazım’ Kayyum Sayıştay'a diyor ki yanıt olarak ‘Biz ihale yaptık daha sonra protokol ile verdik’ Sayıştay da yapıştırmış cevabı ‘Kiralama ihalesi işinin protokol yapılmak suretiyle belediye şirketlerine yaptırılması mümkün değildir.’” 

SAYIŞTAYI KANDIRMAYA ÇALIŞAN KAYYUMU DA GÖRDÜK

“Kayyumlar halkın parasını yandaşlara dağıtıyor. Halka harcamak yerine bakanlara, bürokratlara hediye alıyor. Borcu olmayan belediyeleri borç batağında bırakıyor. Bunu defalarca gördük. Bakın Mardin’de yaşanan olay büyük rezalet barındırıyor. Sayıştay, raporunda araç kiralama işi ile ilgili, söz konusu işlerin Kamu İhale Kanunu’na göre ihaleye çıkılmaksızın, protokol yapılmak suretiyle belediye şirketlerine yaptırılması mümkün değildir diyor. Yine Sayıştay ‘Kamu İhale Kurumu internet sitesinden yapılan sorgulamada böyle bir ihaleye rastlanmamıştır’ demiş. Bu ülke ihaleye fesat karıştıranları gördü, halkın parasını har vurup harman savuranları gördü, yandaşa peşkeşi gördü, ülke değerlerinin yok pahasına satılmasını gördü ama ihaleye fesat karıştırmayı aşarak direk fesatlıkla Sayıştay’ı kandırmaya çalışan yönetimi görmemişti. AKP ile o da oldu!”

KAYYUMUN MARDİN KENT A.Ş.’YE ATADIĞI KİŞİ KADINLARI FUHUŞA ZORLADI

“Bakın daha dün karara bağlandı.  Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumunun Kent A.Ş.’ye müdür yaptığı polis memuru E.U. bir kadını fuhuşa zorlamaktan 11 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Bu kişi Mardin 1'inci Asliye Ceza Mahkemesinde aldığı 11 yıl 3 ay cezaya rağmen hala tutuklanmadı. 9 Ocak’ta görülen duruşmada mahkeme heyeti, Uysaler hakkında ceza yanı sıra tutuklama kararı çıkarmıştı. Ancak bu kişi halen tutuklanmadı. Kim bu Kent A.Ş.? Yerel seçimlere 12 gün kala hukuksuz ve usulsüz şekilde milyonluk araç kiralama işi yapan kayyuma bağlı şirket.  Kim bu Kent A.Ş.? MARSU’nun ihalesini 48 milyon TL’nin üzerinde bir fiyat ile en yüksek teklifi veren Büyükşehir Belediyesi iştiraki. Belediye iştiraki olan Kent A.Ş. ise sayaç okuma işini daha düşük bir bedelle taşeron bir firmaya devrediyor. Yani kayyum ve yandaşları karda, vatandaş zararda. Kayyumun atadığı biri kadınları fuhuşa zorluyor. Atadığı başka biri hukuksuz, ihalesiz milyonluk kiralamalar yapıyor. Diğeri halka pahalı su satıyor ama işi de daha ucuza yapan taşeronlara devrediyor. Demek ki daha ucuzu da mümkün ama kayyum yapmıyor. Haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik kayyumda vücut bulmuş. Yani üçü birarada hepsi kayyumda!”

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları