loading
close
SON DAKİKALAR

Mardin Valiliği'nden 15 gün gösteri ve yürüyüş yasağı

Mardin Valiliği'nden 15 gün gösteri ve yürüyüş yasağı
Tarih: 04.10.2021 - 10:58
Kategori: Gündem

Mardin'de toplu etkinlik ve yürüyüşlerin 15 gün süre ile yasaklandığı ve yapılacak tüm toplu programların izne bağlandığı belirtildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada yasağa gerekçe olarak koronavirüs gösterildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:

‘‘PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) ile örgütün silahlı kolu YPS (Sivil Savunma Birlikleri) içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensupları veya sempatizan/provokatör kitle tarafından ilimiz genelinde toplumsal gerilimi tırmandırmak ve tabanı canlı tutabilmek amacıyla, korsan gösteri ve kanun dışı gösteri yürüyüşü gerçekleştirilerek halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerin hedef seçilerek kamu kurum ve kuruluşlarına, güvenlik güçlerine veya toplumun bir kesimine karşı taşlı, sopalı, silahlı, molotoflu, EYP’li sansasyonel saldırılar/eylemler yapılabileceği veya yasal olarak başlayan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin amacı dışına saptırılarak halkın tamamını etkileyebilecek toplumsal olaylar, toplumsal çatışmalar meydana gelebileceği.

İlimiz genelinde düzenlenecek eylem ve etkinlikler nedeniyle koronavirüs salgınının başka kişilere de bulaşma riski taşıdığı değerlendirildiğinden, mevcut kamu düzeninin korunması, kamu sağlığının tehlikeye atılmaması ve salgının yayılmasının önlenmesi hedeflenmektedir.

Mardin ili coğrafi sınırları içerisinde 04.10.2021 Pazartesi günü saat 00.01’den itibaren 18.10.2021 Pazartesi günü saat 24.00’a kadar 15 ( On Beş ) gün süre ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun 17. maddesine istinaden yasaklanmıştır.’’

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları