loading
close
SON DAKİKALAR

Marmara Adası'ndaki orman yangını kontrol altına alındı

Marmara Adası'ndaki orman yangını kontrol altına alındı
Tarih: 12.08.2019 - 17:54
Kategori: Gündem

Balıkesir'in Marmara Adası Mestanağa mevkiinde orman yangını meydana geldi. Sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşanırken Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Yerleşim yerlerine kadar geldi. Elimiz kolumuz bağlı bir şey yapamıyoruz" dedi. ...

İstanbul'da Kartal ve Burgazada'da çıkan orman yangınalrının ardından bir kötü haber de Balıkesir'den geldi.

Balıkesir'in Marmara Adası Mestanağa bölgesinde, ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Yerleşim alanlarına yakın bir bölgede çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayılırken, ihbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye ve arasöz sevk edildi. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerin de desteği ile müdahale edilen yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. 

Yerleşim yerlerine yakın Marmara Adası Mestanağa mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler yayılarak ormanlık alana sıçradı.

Yangına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 2 helikopter, Marmara Adalar Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale etti.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Üst kesimlerde bulunan ahırların ve içindeki hayvanların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Telef olan hayvanların olduğu yönünde bilgi alıyoruz." diye konuşmuştu.

Bu arada yerleşim alanına sıçrayan yangında, 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar duman etkilendi. Ahırlardaki hayvanların telef olduğu, yangın nedeniyle vatandaşlar evlerini tahliye etti.

Kontrol altına alındı

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının yerleşim yerlerine sıçraması nedeniyle 2 evin yandığı, yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği belirtildi.

Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilendi.
Orman yangınında ayrıca çok sayıda hayvanın telef olduğu, jandarmaya ait lojmanların da zarar gördüğü öğrenildi. 
Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

4'Ü İTFAİYE PERSONELİ, 19 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, Marmara Adası’nda çıkan yangında 19 kişinin dumandan hafif olarak etkilendiği belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaşanabilecek tüm olumsuzluklara yönelik gerek tedbirleri adlık” dedi. 
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, Marmara Adası’nda çıkan yangın nedeniyle sağlık yönünden gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade ederek, “Marmara Adası’ndaki yangın gün boyunca bizlerde takip ettik. Gün boyu gerek sağlık personelimizle gerekse de belediye başkanımızla görüştük. Çok şükür ki yaralanmalı bir hadise ya da can kaybı meydana gelmedi. Ufak tefek yaralanmaların haricinde 4’ü itfaiye personeli olmak üzere 19 kişi hafif dumandan etkilenerek hastaneye getirildi. Bu hastalarımızın gerekli kontrolleri yapıldı ve birçoğu taburcu edildi. Yatış gerektiren ciddi bir vakamız şuan da yok çok şükür. Yerleşim yerlerine kadar uzanan bir yangın oldu. Bu konuda da teyakkuzdayız hem Bandırma hem de Erdek devlet hastanelerine takviye yaptık şuan hazır olarak beklemekteler yaşanabilecek olumsuzluklara karşı. Ayrıca Marmara Adasında ki hastanemizde de 8 sağlık personeli ve 4 doktor görevlerinin başında. Biz Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık yönünden gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız” dedi.

"ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI"

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, NTV canlı yayınına telefonla katılarak yangına ilişkin son bilgileri verdi.

Rüzgarın şiddetin artması nedeniyle ciddi anlamda bir tehlike olduğunu söyleyen Aksoy, "Yerleşim yerlerine kadar geldi. Elimiz kolumuz bağlı bir şey yapamıyoruz. Saatte 70-80 kilometrelik bir rüzgarla yerleşim yerine ilerliyor. Birkaç otelimiz evimiz yangınla arasında 20-30 metre mesafe kaldı. Helikopter yangın ikmaline gitti. Bir iki helikopter gelecek diye bekliyoruz, büyük bir sıkıntı var" diye konuşmuştu.

Yangının yayılması üzerine bazı evlerin tahliye edildiği belirtilirken adadaki yangına ilişkin görüntü paylaşan yurttaşlar yangına müdahale konusunda hızlı davranılmamasına tepki gösterdi.

Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Video: Twitter@Sarasahin
Kaynak : CNN Türk-www.istanbulgercegi.com-NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları