loading
close
SON DAKİKALAR

Marmaris yangını devam ediyor; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale ediliyor

Marmaris yangını devam ediyor; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale ediliyor
Tarih: 22.06.2022 - 08:02
Kategori: Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi; Günün ilk ışıklarıyla birlikte 20 helikopter, 14 uçak olmak üzere toplam 34 hava aracımız, sabaha kadar mücadele eden kara ekiplerimize destek vermek için göreve başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci yaptığı açıklamada;

"#Marmaris’deki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor.

Marmaris’te yangın bölgesindeyiz. 688’i Orman Genel Müdürlüğü Personelimiz olmak üzere 1494 personel, 363 kamu aracı, 39 iş makinası sahada görev yapıyor.

Sabah itibariyle 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale edecektir. Yangını kontrol altına alma çalışmaları ekiplerimizin yoğun gayretiyle devam ediyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum söz konusu değildir." dedi.

Sabah 06.00'da bakan Kirişçi duyurdu; #Marmaris’te kahraman personelimizin yangın söndürme çalışmalarını takip ediyoruz. Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı."

Bir duyuruda Tarım ve Orman Bakanlığı sayfasında;

"Kahraman personelimiz, askerimiz, polisimiz, belediyelerimiz ve devletimizin tüm kurumları sahada topyekûn yangınla mücadele halinde. Şüphesiz bu ateşi de söndürecek, umutları yeniden yeşerteceğiz.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte 20 helikopter, 14 uçak olmak üzere toplam 34 hava aracımız, sabaha kadar mücadele eden kara ekiplerimize destek vermek için göreve başladı. Son ateş sönene kadar karada ve havada inançla mücadelemizi sürdüreceğiz. #marmaris"

 

Sahada aktif çalışan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay açıklamasında;

"Tüm ekiplerle birlikte yangın bölgesindeki çalışmalarımız sürüyor. Daha etkin müdahale için havanın aydınlanmasını bekliyoruz.

(Sabah 06,00'da) Kabus gibi bir gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale başladı. Bu tabi ki ormanlar gibi bizim de içimize su serpti. Ancak uçak ve helikopter sayısının arttırılması ile birlikte daha kesin sonuç alınacaktır. Sayı artsın ki ciğerlerimiz daha fazla yanmasın."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları