loading
close
SON DAKİKALAR

Matematiği böyle öğretiyor

Matematiği böyle öğretiyor
Tarih: 11.02.2012 - 18:39
Kategori: Yerel

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Alatarla İlklöğretim Okulu'nda matematik öğretmeni İbrahim Taş, öğrencilerine rasyonel sayılarda bölme işlemini sınıfta amuda kalkarak anlatıyor

İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin matematik dersine giren 4 yıllık öğretmen 25 yaşındaki İbrahim Taş, kısa süre sonra eşinin dünyaya getireceği erkek çocuğunu heyacanla beklediğini belirtti.

Öğretmen Taş, rasyonel sayılarda bölme işlemini anlatırken sınıftaki bir öğrenciyi yanına çağırdı. Anlatılan konunun daha iyi anlaşılması için teorik olarak anlattığı dersi pratiğe dökmek isteyen öğretmen Taş, öğrencilerine 2 farklı rasyonel sayının çarpan haline getirilmesi için 2. bölme sayısının ters çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Bununla yetinmeyen öğretmen Taş, tahtada yazılı olan rasyonel sayının nasıl ters çevrileceğini öğrencilere uygulamalı olarak göstermeye çalıştı ve kendisi de sınıfta takla attı.

Daha sonra ayağa kalkan öğretmen, tahtada yazılı olan rasyonel sayıyı ters çevirerek çapma işlemini yaptı. Öğrenciler, öğretmenin dersi anlatış tarzından son derece memnun olduğu görüldü.

Öğretmen İbrahim Taş, bu videoyu derste matematiği soyut halden somut hale getirmek için çekip, öğrencilerle ve geçen yıl bir yarışmaya gönderdiklerini söyledi.

Taş, "Bu yarışmada dereceye de girdik. Bugün eve geldiğimde tesadüfen haberi gördüğümde çok mutlu oldum, acaba kim yapmış diye de merak ettim ve kendimi gördüm. Biz bu tarz videolarda kendi matematik sitemizde de 100’e yakın videomuz var, dersleri anlattığımız matematiği somut hale getirip onları aktif bir şekilde anlayabileceği şekilde" dedi.

Alatarla İlköğretim Okulu’nda matematik öğretmenliği yaptığını belirten İbrahim Taş, "Bu ve bunun gibi uygulamalarla öğrencilere yararlı olmaya çalışıyoum. Bu videonun, bu haberin öğretmenler gününe rastlamasından dolayı mutluluk duyduğumu belirtir, Van ilimizdeki depremde kaybettiğimiz öğretmen arkadaşlarımızdan dolayıda üzgün olduğumu belirtmek isterim" dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları