loading
close
SON DAKİKALAR

Matkap, BESOP Karmaşasına Noktayı Koydu

Matkap, BESOP Karmaşasına Noktayı Koydu
Tarih: 11.02.2012 - 22:03
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri Nihat Matkap, Bursa basınında üç gündür BESOP’la ilgili iddiaların, ithamların ve farklı görüşlerin havalarda uçuştuğu olaylar karşısında arayarak bu duruma açıklık getirdi.

CHP Genel Sekreteri Nihat Matkap, Bursa basınında üç gündür BESOP’la ilgili iddiaların, ithamların ve farklı görüşlerin havalarda uçuştuğu olaylar karşısında arayarak bu duruma ve tüm yanlış anlaşılmalara açıklık getirdi. 

Bursa basınında: 

Bursa Hakimiyet yazarı Okan Tuna’nın köşesinde dile getirdiği;

“BESOB’un, Kestel’de TOKİ işbirliği ile yapmak istediği ancak CHP ve meslek odalarının itirazlarıyla mahkemece durdurulan Büyük Sanayi Sitesi’ne yardım istemek için Arif Tak’ın, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’a gitmeleri CHP ile BESOB arasındaki kavgayı adeta tetikledi.
Arif Tak başkanlığındaki BESOB’un CHP Bursa yönetimine Ankara’dan attığı gol, partinin Bursa yönetimini adeta ayağa kaldırdı.” gibi açıklamalar…

Yine Bursa Hakimiyetten Mustafa Özdal’ın köşesinden;

“BESOB Sanayi Sitesi’nin yapımına CHP Bursa örgütü ve Bursa milletvekilleri yekvücut karşıyken, Arif Tak’ın iddiasına göre genel merkez yöneticilerinin ve dahası genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun projeye destek vermesi, siyasette ender rastlanan bir gelişme.

Ancak, genel merkezin isteğiyle, meseleyi yılan hikâyesine döndüren kafa karıştırıcı bir açıklama geldi. 
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, akşam saatlerinde yazılı açıklama yaptı:

“Gerek esnaf ve sanatkârlarımızın gereksinimleri gerekse halkımızın çevreye duyarlı, katılımcı ve şeffaf yönetişim beklentileri noktasında CHP Genel Merkez yetkilileri, milletvekilleri, il yönetimi, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclisi üyelerimiz arasında bir görüş ayrılığı ya da yaklaşım farklılığının bulunmadığı bilinmelidir”

Olay gazetesi yazarı Özlem Buğday Yağmur bu konuyu en yakından takip eden köşe yazarlarından biri olarak bu gün köşesinde konuya şöyle değinmiş: 

“CHP Bursa il örgütü ile cümle meclis üyesi BESOB’un kurmayı planladığı sanayi sitesine cansiperane karşı durmuş, hatta bu karşı duruş bazı meclis üyelerince, “Şanlı BESOP direnişi!” Olarak lanse edilmiş idi.
Arif Tak başkanlığındaki BESOB heyeti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ı ziyaret edip sunum yapmış. Nihat Matkap bu sunumdan çok etkilenerek,“Biz her zaman çalışanın ve üretenin yanında olduk. Şimdi de sizin yanınızdayız!” demiş. Yetmemiş, projede emeği geçenleri kutlamış!

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla köşe yazarlarından alıntılar yapmak zorunda kaldım. 
Sayın CHP Genel Sekreteri Nihat Matkap’la dostluğumuz uzun yıllar öncesine SHP dönemine dayanır. 

Kendisinin dürüstlüğünün, mütevazılığının, samimiyetini ve ideolojisine bağlılığını yakinen tanır ve bilirim.
Bu nedenle Sayın Matkap’ın bu konudaki şahsıma yaptığı açıklamaları ve Arif Tak tarafından amaçlı olarak yaratılan dezenformasyondan duyduğu üzüntüye bizzat tanık oldum. 

Sayın Nihat Matkap bana konuyu ve gelişmeleri şöyle özetlediler. 

Sayın Arif Tak ve 7-8 Oda Başkanı özel kalemden randevu almışlar. Bu toplantıyı Milletvekili Aykan Erdemir organize etmediği gibi bu toplantının bitimine yakın görüşmeye çok kısa bir süre dahil olmuşlar.

Bu toplantıda kendisinin Olay TV’de program yapımcısı olduğunu ve CHP Belediye Başkan Adayı olduğunu beyan eden ve Sayın Matkap’ın daha önceden tanımadığı Ergun Özçelik isimli partili organizasyona yardım etmiş.

Her şeyden önce Nihat Matkap, Bursa CHP örgütünü “baypas etmiş, yok saymış, ters köşeye yatırmış” gibi çıkan beyanlara çok üzülmüştür.

Toplantıda Arif Tak, CHP’lileri siyasi amaçlarla projeye karşı çıkıp engellediklerini, Esnafı düşünmediklerini vb gibi şikâyetlerini dile getirmiştir.

Özellikle Gürhan Akdoğan’ın AKP puan kazanmasın diye projeye karşı çıktığını anlatması. Sonucu; Nihat Matkap, gelen heyeti dinledikten sonra kendi görüşlerini 2 şıkta açıklamışlar:

Sayın Nihat matkap:

1-Anlattığınız olayla ilgili derinlemesine bilgi sahibi değilim. Arkadaşlarımla görüşüp
bilgi alıp sonra değerlendirme yapacağım. Anlattıklarınız doğru ise burada ancak arkadaşlarımız teknik adam kimliği ile projeye karşı çıkmışlardır. CHP olarak biz her zaman çalışanın ve üretenin yanında olduk.” sözlerini kullanmıştır.

Yine devamla, Teknik adamlar bu tür yatırımlarda tüm koşulları inceler, toplumun yararını ve çevre ve doğayı ön planda tutarak ve AYDIN NAMUSU ile karşı dururlar. 
Bizim arkadaşlarımızda böyle yapmışlardır. Yoksa CHP’nin esnafa karşı olması söz konusu olamaz.

2-CHP’nin programında KOBİLER ekonominin motoru olarak kabul edilir. Yatırım yapan, istihdam sağlayan, üreten, ihracat yapan sektörler başımızın tacıdır. Bırakın bizlerin onları engellemesini bizler CHP olarak ekonomiyi onların yönetmesini isteriz.

Sayın Nihat Matkap bu açıklamaları yaptıktan sonra heyete kararını şöyle ifade etmiştir.

“Ben arkadaşlarımızla görüşeceğim, teknik konuları, arazi koşulları ve diğer tüm koşulları öğrenip ona göre tavır belirleyeceğim” demişlerdir.

Bursa Bağımsız

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları