loading
close
SON DAKİKALAR

Mavi önlüğe sessiz veda

Mavi önlüğe sessiz veda
Tarih: 12.02.2012 - 17:26
Kategori: Eğitim

Cumhuriyet'in ilk yıllarında siyah renkle başlayıp 90'larda maviye dönen okul önlükleri tarihe karışıyor.

Artık pek çok okul, daha rahat olan 'forma'yı tercih ediyor. Anaokulu ve ilköğretim birinci sınıflar için ders zili çalarken, okul alışverişinin değişmez adresiİstanbulMahmutpaşa'da hareketli günler yaşanıyor. Önlük satışlarında ise büyük düşüş gözleniyor. Esnafa göre mavi önlük, birkaç sene içinde tamamen piyasadan kalkacak.

Önlük satışındaki düşüşün kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Mahmutpaşa esnafından Bekir Er, okul müdürleri ve okul-aile birliklerinin belli giyim mağazaları ile anlaştığını, bu durumdan her iki tarafın da kârlı çıktığını belirtti. 

Anlaşmalı mağazaların normalde toptan fiyatı 15-20 lira olan okul eteğini 40-45 liraya sattığını ifade eden Er, bir okul takımının normal ücretinin 60-70 lira olması gerekirken anlaşmalı mağazalarda bu ücretin 115 liraya kadar yükseldiğini dile getirdi. 

Kendi çocuğunun okuduğu okulun da bu sene formaya geçtiğini söyleyen Er, geçen sene haftada 300 önlük satarken sayının bu yıl 100-150'ye kadar düştüğünü kaydetti.

Önlüklerin ellerinde kalmasından korktuklarına işaret eden esnaf, mal almayı azalttıklarını anlattı. Salim Geçili ise mağazalarla baş edemediklerine, pek çoğunun Çin'de üretim yaptırıp Türkiye'de ucuza sattıklarına değindi.

Geçili, "Nasıl marketler, bakkalları yediyse mağazalar da bizi bitirecek. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı olmasa aç kalırdık." diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları