Mazbataları iptal edilen KHK'li Belediye Başkanları AYM'ye gidiyor

KHK ile görevlerinden ihraç edildikleri için mazbataları verilmeyen HDP'li seçilmiş belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri bugün Anayasa Mahkemesi (AYM)'ne başvuracak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edildikleri için mazbatalarını vermediği HDP'li seçilmiş belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri Anayasa Mahkemesi (AYM)'ne başvuracak.
Konuya ilişkin HDP'den yapılan açıklamada, "KHK'li oldukları gerekçesiyle mazbataları hukuksuzca gasp edilen belediye eşbaşkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz bugün (7 Mayıs Salı) saat 15.00'te Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklardır. Belediye eşbaşkanlarımız ve belediye meclis üyelerimize Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcümüz Ayşe Acar Başaran ile milletvekillerimiz Abdullah Koç ve Hüseyin Kaçmaz eşlik edecektir" denildi.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












