loading
close
SON DAKİKALAR

Mazlum Nurlu Fatih Terim'e ödenecek tazminatı sordu

Mazlum Nurlu Fatih Terim'e ödenecek tazminatı sordu
Tarih: 28.07.2017 - 15:57
Kategori: Gündem

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu karıştığı bir kavga nedeniyle görevinden ayrılan futbol milli takımı teknik direktörü Fatih Terim’e 3,5 milyon euro ödenmesinin doğru olmayacağını belirtti.

Karıştığı bir kavga nedeniyle görevinden ayrılan futbol milli takımı teknik direktörü Fatih Terim’e 3,5 milyon Euro ödenmesinin doğru olmayacağını belirten CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu "Milli takım maalesef daha çok saha dışında yaşanan krizlerle gündeme geliyoré dedi.

Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soru önergesi veren Mazlum Nurlu önergesinde, Fatih Terim’e 3.5 milyon Euro tazminat ödeneceği iddialarını ve hem görevinden ayrılan Fatih Terim’e tazminat ödenecek olması, hem de göreve getirilecek olan yeni teknik direktöre para ödenecek olması nedeniyle TFF’nin kamu zararının ne kadar olacağını sordu.

Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada; "2013 yılından bu yana futbol milli takımı teknik direktörü olarak görev yapan Fatih Terim’in karıştığı bir kavga nedeniyle görevinden ayrılması olumlu karşılanmakla beraber, kendisine 3,5 milyon Euro (14.500.000 TL) tazminat ödenecek olması kamuoyunun büyük tepkisine neden olmuştur.
TFF ile yollarını karşılıklı olarak ayıran Fatih Terim’in yönettiği futbol milli takımı maalesef daha çok saha dışında yaşanan krizlerle gündeme gelmiştir.
Futbolcuların kendi arasındaki kavgalar, gazetecilere saldırmaları ve son olarak teknik direktör Fatih Terim’in bir esnafla yaşadığı sorun, milli takımının yöneticisinden, futbolcusuna milli takım kadrosunun geleneklerinden, ilkelerinden ve ulusal değerlerinden uzaklaştığı eleştirilerini gündeme getirmiştir.
Bu gelişmeler milli duygularla her zaman takımının arkasında duran, koşulsuz bir sevgiyle destekleyen vatandaşlarımızı ve sporseverleri üzmüştür.
Bu güne kadar sporun her alanında milli takımlarda yer almak her sporcu için büyük bir onur olmuştur. Ülkemize sayısız madalya ve kupa kazandıran sporcularımız ve yöneticilerimiz bu onuru her zaman büyük bir gururla taşımışlardır.
Sporun birey ve toplumlar üzerindeki olumlu etkileri herkesçe kabul edilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışından büyük başarılara imza atan sporcularımız kişilikleri, yaşamları, hal ve hareketleri ile aynı zamanda gençlere ve çocuklara da örnek olmaktadırlar.
Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk’ün “ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözü bugün daha fazla bir anlam kazanmıştır.
Çünkü ülke olarak her zaman ahlaklı spor adamlarına ve sporculara ihtiyacımız vardır.
Yaşanan bunca sorundan sonra Teknik direktörün kamuoyu baskısı ile görevinden ayrılmasına rağmen kendisine tazminat ödenmesi doğru değildir" ifadelerine yer verdi.

Mazlum Nurlu cevaplanması istemiyle şu soruları sordu:

1- Karıştığı bir kavga nedeniyle Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılan Fatih TERİM’e 3.5 milyon Euro tazminat ödeneceği iddiaları doğru mudur?

2- Doğru ise hangi gerekçeyle bu tazminat ödenecektir?

3- Hem görevinden ayrılan Fatih TERİM’e tazminat ödenecek olması, hem de göreve getirilecek olan yeni teknik direktöre para ödenecek olması nedeniyle TFF’nin kamu zararı ne kadar olacaktır? 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları