loading
close
SON DAKİKALAR

Mazlumder: Andımız kaldırılsın

Mazlumder: Andımız kaldırılsın
Tarih: 11.02.2012 - 19:21
Kategori: Gündem

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyesi bir grup, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak ''öğrenci andı''nın kaldırılmasını istedi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Ünsal, yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının başladığını, 2009'dan bu yana her eğitim-öğretim dönemi başında ''öğrenci andı''nın kaldırılması için basın açıklamaları yaptıklarını söyledi.

''Öğrenci andı''na karşı olmanın, Türklüğe karşı olmak anlamına gelmediğini ifade eden Ünsal, Türkiye'de çeşitli etnik kökenlere ve farklı inançlara sahip kesimler bulunduğunu, ''öğrenci andı''nın, farklı kesimlerden çocukları, ''kendilerine, ailelerine yabancılaştırdığını'' savundu.

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Şerife Gül Arıman da ''öğrenci andı''nın kaldırılması için 2009 yılında bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Andın kaldırılması için açtıkları dava sürecini de anlatan Arıman, ''Türkiye'nin çok kimlikli yapısının kabul edilmesini ve öğrenci andının artık kaldırılmasını istiyoruz'' dedi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları