loading
close
SON DAKİKALAR

MB: Yarın da ihale yapılabilir

MB: Yarın da ihale yapılabilir
Tarih: 12.02.2012 - 18:13
Kategori: Ekonomi

Merkez Bankası, yarın da yüksek tutarlı döviz satım ihalesi açılabileceğini bildirdi.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, 21 Aralık 2010 tarihli, 2011 Yılında Para ve Kur Politikası başlıklı basın duyurusunda, "Merkez Bankası
geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de döviz piyasasının sağlıklı çalışması ve döviz likiditesinin desteklenmesi amacıyla, gerekli önlemleri imkanları ölçüsünde ve basiretli bir şekilde almaya devam edecektir. Bu çerçevede, döviz piyasasında derinliğin kaybolmasına bağlı olarak sağlıksız fiyat oluşumları gözlendiğinde dalgalı döviz kuru rejimi ile çelişmeyecek şekilde döviz satım ihaleleri düzenlenebilecektir" denildiği hatırlatıldı.

Aynı duyuruda ayrıca döviz kurlarındaki gelişmelerin her zaman olduğu gibi Merkez Bankası’nca yakından izlenmeye devam edileceği, piyasa derinliğinin kaybolmasına bağlı olarak spekülatif davranışlar sonucunda kurlarda sağlıksız fiyat oluşumları gözlenmesi durumunda piyasaya alım ya da satım yönünde doğrudan müdahale edilebileceğinin de belirtildiği anımsatıldı.

Merkez Bankası’nın finansal istikrarın fiyat istikrarının ön koşullarından biri olduğunun bilinciyle, ülke döviz piyasasının etkin bir şekilde çalışabilmesi için her zaman gerekli önlemleri aldığı ve almaya da devam ettiğinin de söz konusu duyuruda belirtildiği ifade edilerek, şöyle denildi:

"4 Ağustos 2011 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında ise Kurul, önümüzdeki dönemde gelişmelerin yakından izlenmesi ve gerek duyulması halinde uygun görülecek araç ve yöntemlerle piyasaya döviz likiditesi sağlanması konusunda mutabık kalmıştır. Aynı doğrultuda küresel gelişmeler göz önüne alınarak 5 Ekim 2011 tarihinden itibaren gerekli görülen günlerde yüksek miktarlı döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlanmaya başlanmıştır.
Bu çerçevede yarın da yüksek tutarlı döviz satım ihalesi açılabilecektir.
Ayrıca piyasa derinliğinin kaybolmasına bağlı olarak spekülatif davranışlar sonucunda kurlarda sağlıksız fiyat oluşumları gözlendiğinden piyasaya
satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları