loading
close
SON DAKİKALAR

'McKinsey’le yapılan sözleşmenin iptal bedelini kim ödeyecek?'

'McKinsey’le yapılan sözleşmenin iptal bedelini kim ödeyecek?'
Tarih: 06.10.2018 - 16:24
Kategori: Ekonomi

CHP Milletvekili Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "McKinsey ile çalışmayacağız" açıklamasına yönelik yaptığı açıklamada, sözleşmenin tek taraflı iptali sonucunda çıkacak tazminatın kim tarafından ödeneceğini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "McKinsey ile çalışmayacağız" açıklamasını TBMM gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Emir, McKinsey firmasıyla yapılan sözleşmenin tek taraflı iptali sonucunda çıkacak tazminatın, kim tarafından ödeneceğini sordu.

Önergesinin gerekçesinde, ekonomik krizi Amerika olmak üzere dış güçlere bağlayan iktidarın, daha sonra ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey ile bir sözleşme yaptığını ve bu amaçla Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Maliyet ve Dönüşüm Ofisi kurulduğunu hatırlatan Emir, “Her açıklamasında yerli ve milli olmakla övünüp, başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere, muhalefet partilerini gayrı milli ilan eden Saray, 16 yıllık iktidarının sonunda ekonomiyi yönetemediğinin itirafı olarak, yabancı bir şirketin danışmanlığına muhtaç hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

"Eleştirilerimiz sonuç verdi"

Emir önergesinin devamında, "Savunma sanayimizden, ekonomimizin kılcal damarlarına kadar her tür bilginin ABD’li şirketin denetimine açılmasına yönelik eleştirilerimiz üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Ekim’de Kızılcahamam’daki parti toplantısında "Bütün bakan arkadaşlarımı çağırdım, söyledim. 'Fikri danışmanlık hizmeti almayacaksınız' dedim. Biz bize yeteriz" açıklamasını yapmak zorunda kaldı. Açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla ABD’li McKinsey şirketi ile yapılan anlaşmanın feshedilecek" açıklamasında bulundu.

Emir, sözleşme iptali ardından sözleşmeden cayma bedelinin kim tarafından ödeneceğinin belirsiz olduğunu, ödenecek bu bedelin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a rücu edilmesini önerdi.

CHP'li Emir, önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a şu soruları yöneltti:

1. Hazine ve Maliye Bakanlığı McKinsey firması ile yaptığı sözleşme feshedilecek midir?
2. McKinsey firması ile yapılan sözleşmenin tutarı nedir? Sözleşmede tek taraflı fesih halinde, fesih işlemini gerçekleştiren tarafın ceza ödeyeceğine dair bir hüküm var mıdır? Var ise bu cezanın tutarı nedir?
3. Sözleşme feshinden doğan ceza, kusurlu sözleşmeyi imzalayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a mı rücu edecektir? Yoksa ceza yine giderek yoksullaşan halkımıza mı ödettirilecektir?
4. Cumhurbaşkanının söz konusu firma ile sözleşme yapılacağından haberi var mıydı? Haberi yoksa Berat Albayrak bu anlaşmaya tek başına mı karar vermiştir? Durum böyle ise Cumhurbaşkanı aldatılmış mıdır?
5. McKinsey firmasıyla sözleşme feshinin, söz konusu firmanın başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere kamunun ölçüsüz harcamalarına yaptığı itiraz üzerine gerçekleştiği iddiaları doğru mudur?

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları