loading
close
SON DAKİKALAR

MEB öğretmenlere uzaktan eğitim verecek

MEB öğretmenlere uzaktan eğitim verecek
Tarih: 12.02.2012 - 19:30
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kendilerini eğitmeleri amacıyla düzenleyeceği uzaktan eğitimi, 14 Eylül’de "yazılım dersi" ile başlatacak

EĞİTEK Bilişim Hizmetleri Daire Başkanı Volkan Akçay,  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in talimatıyla Türkiye’nin en köklü bilişim altyapılarından birinin kurulduğunu söyledi.

Uzaktan eğitim altyapı bilişim teknolojisi olarak adlandırılan bu yapıyla geçen günlerde yeni göreve başlayacak aday öğretmenlere ulaşıldığını hatırlatan Akçay, "Bunu Sayın Bakanın talimatıyla bir adım öne aldık. Daha önceki uygulamada öğretmenlerimizi belli merkezlerde toplayıp eğitmek zorunda kaldık. Şimdi öğretmenlerimizin uzaktan eğitim ile oturdukları yerden eğitimine başlıyoruz" dedi.

Bu uygulamanın ilk dersinin 14 Eylül’de yapılacağını belirten Akçay, ilk ders olan yazılım dersinin kendisi tarafından verileceğini kaydetti. Akçay, dersin bir gün, 17.00-21.00 saatleri arasında düzenleneceğini söyledi.

Akçay, "Öğretmen evinden, cep telefonundan, bilgisayarından, nereden isterse bağlanacak, istediği yerde, kendi başına, çayını içerek uzaktan eğitime katılabilecek" diye konuştu.

-BAŞVURULAR ELEKTRONİK POSTA YOLUYLA ALINIYOR-
Bu derse en fazla bin 500 kişinin başvuruda bulunabileceğini söyleyen Akçay, bu uzaktan eğitim başvurularının yarın saat 17.00’ye kadar "yazilim06@meb.gov.tr" adresine yapılacağını bildirdi.

Akçay, bu konuya ilgi duyan tüm öğretmenlerin bu derse katılabileceğini söyledi.

Uygulamaya göre, başvuran katılımcıların elektronik posta adreslerine katılım ile ilgili link ve bilgiler gönderilecek. Dersin verileceği tarih ve saatte, gönderilen link üzerinden derse katılım sağlanacak.

Katılımcılar ders esnasında online olarak soru yöneltebilecek. Sorular, yazılı ya da görüntülü ve sesli olarak sorulabilecek. Sorularını sesli ve görüntülü olarak yöneltmek isteyen kullanıcıların, ders esnasında web cam ve mikrofonlarını hazır bulundurmaları gerekiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları