loading
close
SON DAKİKALAR

MEB rehberini buldu: Vaizlerden ‘Kuran merkezli’ rehberlik eğitimi

MEB rehberini buldu: Vaizlerden ‘Kuran merkezli’ rehberlik eğitimi
Tarih: 26.11.2018 - 14:30
Kategori: Eğitim

Diyanet’in görevlendirdiği vaizler, okullarda, “Kuran ve sünnet merkezli” eğitimler verecek. Eğitimlere katılan velilere ödül verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’yla eğitim alanında imzalanan işbirliği anlaşmalarına bir yenisi daha eklendi. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum İl Müftülüğü, öğrenci ve velilere yönelik faaliyetler yapılmasını öngören, “Gencim Geleceğim, Ailemle Güleceğim” protokolü imzaladı. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Projenin amacı, “Öğrenci ve velilere rehberlik yapmak” olarak açıklandı. Proje kapsamında, müftülüğün görevlendirdiği vaizlerin okullarda seminerler düzenlemesinin önü açıldı. Protokolün, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ile Çorum Belediyesi Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kocatepe Ortaokulu’nu kapsadığı ifade edildi.

‘Müftülükle çok proje yürüttük’

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasındaki işbirliği anlaşması imza törenine Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu katıldı. Milli Eğitim Müdürü Büyük, il müftülüğü ile çok sayıda proje yürüttüklerini belirterek “Gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bu proje ile aile içi iletişimi güçlendirmeyi, ergenlik dönemindeki gençlerin problemlerini en aza indirmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Okulların kapısı açılacak

Protokol çerçevesinde, Çorum İl Müftülüğü’nün görevlendirdiği kişilerin okullarda, “Söyleşi” adı altında etkinlikler düzenlemesine olanak sağlandı. Din görevlilerinin okullarda düzenleyeceği etkinliklere öğrencilerin yanı sıra velilerin de katılabileceği belirtildi. Proje kapsamında düzenlenecek seminerlerin, “İyi insan olma, haram bilinci, anne baba hakkı” gibi başlıklardan oluşacağı öğrenildi.

‘Kuran ve sünnet merkezli…’

Takvime göre, 29 Nisan 2019’da sona erecek projenin fikrinin nasıl ortaya çıktığı, proje formunda şu ifadelerle anlatıldı:
“Ailelere Kuran ve sünnet merkezli eğitim vermek son derece önemlidir. Bugün aileler büyük sarsıntı içerisindedir. İletişimsizlik aile bireylerinin hepsini yıpratmakta ve bir takım mağduriyetler yaşatmaktadır. Bazen ufak dokunuşlarla problemlerin çözümüne katkı sağlanabilmektedir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları