loading
close
SON DAKİKALAR

'MEB, sorumluluğunu TÜGVA'ya devretti!'

'MEB, sorumluluğunu TÜGVA'ya devretti!'
Tarih: 07.10.2019 - 11:03
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TÜGVA’nın Yönetim Kurulu Kampı’na katıldı. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan “Bakanlığın TÜGVA’nın çalışmalarını örgütleme ve destekleme konusundaki hızı eğitimde yaşanan tabloyu net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi. ...

MEB ile imzaladığı protokollere dayanarak öğrencilere yönelik faaliyet yürüten Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ankara’da İl Yönetim Kurulu Kampı’nı gerçekleştirdi. Kampa, vakıf temsilciliklerinin ve üyelerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Selçuk, kampta kısa bir konuşma yaptı. TÜGVA üyelerine hitaben konuşan Selçuk, konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da ‘es geçmeyerek’, “Bu lidere yakışan bir çalışmayı yapmak için gece gündüz durmadan çalışmaya mecburuz. Dünyanın bizi takip ettiği bu günlerde işimizi, işinizi en iyi şekilde yapmalıyız” diye konuştu.

BAKANLIK, SORUMLULUKLARINI DEVREDİYOR

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'e konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Bakan Selçuk’un sözlerine tepki gösterdi. Bakanlığın kamusal eğitim sorumluluğunu vesayet mekanizmalarına devrettiğini savunan Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatta vesayet mekanizmalarının örgütlenmesinin yürütücülüğünü üstleniyor. 19 Eylül’de yayımlanan Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ile öğretmenlerin rehberlik yaptığı kulüp faaliyetleri ‘STK’ ifadesiyle TÜGVA’ ya devredildi. Yönetmeliğin yayımlanmasından hemen sonra vakıf, Türkiye genelinde gerçekleştireceği kulüp faaliyetlerini açıkladı.”

Kamusal eğitim sorumluluğunun MEB’e ait olduğunun altını çizen Aydoğan, “Bakanlığın TÜGVA’nın çalışmalarını örgütleme ve destekleme konusundaki hızı eğitimde yaşanan tabloyu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Buluşmada ifade edilen, ‘İşimizi, işinizi iyi yapmalıyız’ cümlesi de Bakanlığın TÜGVA faaliyetlerini yürütme sorumluluğunu temel sorumluluğu olarak gördüğünü göstermektedir” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK VE TÜGVA ARASINDA BİR PROTOKOL DAHA

Bakanlık ile TÜGVA bir kez daha masaya oturarak yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz imzası ile il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Genel müdürlüğümüz ile TÜGVA arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye genelindeki ortaokulları kapsayan, ‘Çizimler ile 40 Hadis’ yarışması gerçekleştirilecektir” denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları