loading
close
SON DAKİKALAR

MEB tüm okullara 'imam hatip' başlıklı kitaplar dağıtıyor

MEB tüm okullara 'imam hatip' başlıklı kitaplar dağıtıyor
Tarih: 25.09.2018 - 15:54
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul'da birçok okulda öğrencilere 'imam hatip' üst yazılı ders kitapları gönderdi. Çocuklarını imam hatip okullarına göndermeyen veliler, kitap kapaklarını görünce şaşkınlık yaşadı ve duruma tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ders kitaplarını "Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu" ortak üst başlığıyla çıkardı.

Çocuklarını imam hatip okullarına göndermeyen veliler, ders kitaplarını görünce şaşkınlık yaşadı.

Konuya ilişkin soL'a bilgi veren bir öğrenci velisi, "Açıkçası bu akşam okuldan getirdiği ders kitaplarını görünce biz anne baba olarak çok şaşırdık. Çocuğumuz İmam Hatip Ortaokulu'nda okumuyor, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Ortaokulu'nda öğrenci, ancak kitaplarında İmam Hatip ibaresi var. Amaç öğrencileri ve velilerini imam hatip fikrine mi alıştırmak acaba? Başka bir neden gözükmüyor" dedi.

"İmam Hatip Ortaokulları da aynı kitabı kullanıyorsa, ki belli ki öyle, neden sadece  'Ortaokul 8 Fen Bilimleri Ders Kitabı' şeklinde adlandırmadılar?" diye soran öğrenci velisi, "Bu oldu bittiyi kabul etmek mümkün değil. Hem diğer velilerle hem de Aydınlanma Hareketi ile temasa geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Benzer bir durum Sarıyer Osman Saçmacı Ortaokulu'nda da yaşandı. Bu okul da İmam Hatip olmamasına rağmen okuldan bir velinin aktardığı bilgiye göre dağıtılan kitapların üzerinde "Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu" ifadesi yer alıyor.

İşte o kitap kapakları:

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları