loading
close
SON DAKİKALAR

MEB'den ara tatilde dini etkinlik programı

MEB'den ara tatilde dini etkinlik programı
Tarih: 24.11.2019 - 08:22
Kategori: Eğitim

Milli eğitim müdürlükleri, öğrencileri umre gezileri, cami ziyaretleri, namaz davetleri ile dini eğitimlere yönlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenciler için ilk kez uygulanan ara tatil çalışmasında sınıfta kaldı. Bakanlık, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılabilmesi için hazırlanan programlarda çocuklara dini etkinlikleri işaret etti. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Çocuklarımızı hayattan beslenmeye, yaşamdan öğrenmeye gönderiyoruz” ifadeleriyle ara tatile ilişkin 81 ilin faaliyet listesini hazırladıklarını duyurduğu etkinlikler, taşra teşkilatı tarafından hüsrana dönüştürüldü. MEB, 18-22 Kasım arasındaki ara tatilde veli ve öğrencilere “verimli bir şekilde” tatil geçirmeleri için bir fikir vermesi amacıyla hazırlanan programlarda da dinselleştirmeden vazgeçmedi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin müftülükler işbirliği ile hazırladığı programlarda umre gezileri, cami ziyaretleri, namaz davetleri ile din görevlilerinin vereceği eğitimler dikkat çekti. 

UMRE VE CAMİYE...

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre bakanlığın programlarında farklı konu başlıkları altında dini temalı etkinlikler yer aldı. Bazı illerde müftülük işbirliği ile umre programları yapılırken, bazı illerde de Diyanet’in “Haydi Çocuklar Camiye” projesi ara tatil için yeniden düzenlendi. Birçok ilde ise çocuklar ara tatilin son iş günü olan 22 Kasım için cuma namazına çağrıldı, bu çağrı etkinliklere eklendi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin kültürel gezi rehberlerinde de çok sayıda cami gezisi yer aldı. 

NEZAKET CAMİDE

Müftülüklerle seminer programları da düzenleyen bakanlık, Osmaniye’de “Selam Her Yerde” başlıklı etkinliği ile çocukları ve aileleri dini etkinliklere davet etti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılması için oluşturulan ve cuma namazının ardından planlanan etkinlik, “Merkez camide görevli personel tarafından selamlaşma, görgü ve nezaket kuralları, aile-okul-çevre ile uygun iletişim vb. konularda öğrencilerimize ve ailelerine bilgiler verilecektir” ifadeleri ile açıklandı. Edirne’de de il müftülüğü ile “Hadis konulu şiir, kompozisyon yazma” etkinliği programda yer aldı. Afyon’da da “Cuma namazından önce Merkez Anadolu ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz tarafından Mevlevi (Türbe) Camii’nde şehit öğretmenlerimiz anısına mevlit okunacaktır” ifadesiyle “sosyal sorumluluk” başlıklı etkinlik duyurusu programda yer aldı. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları