loading
close
SON DAKİKALAR

MEB'den şifreli fişleme

MEB'den şifreli fişleme
Tarih: 12.02.2012 - 09:45
Kategori: Eğitim

Okul müdürlerine şifre dağıtan Milli Eğitim Bakanlığı, “Geç gelen, kavga eden (öğretmen, öğrenci) kim varsa” internet üzerinden bildirilmesini istedi

“Basit nitelikli olaylar dahil” denerek okullarda olan biten her şeyin iletilmesi istenen genelgenin gerekçesi de “Eğitimin olumsuz davranışlardan etkilenmemesi”...Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenleri ilginç bir yöntemle izlemeye aldı. 

Bakanlık, “Olumsuz davranışlardan eğitimin etkilenmemesi” amacıyla internet üzerinde bir ortam kurarak, okul müdür ve yöneticilere dağıttığı şifrelerle, “Geç gelen, kavga eden kim varsa” bildirilmesini istedi. Bakanlığın “şifreli gözetleme” genelgesinde, “basit nitelikli olaylar dahil” ifadesi de kullanıldı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okul yönetimlerine gönderilen genelgede, şöyle denildi:

Eğitimin sağlığı için

“... Okullarda standart dışı her türlü olayın değerlendirilmesi ve gerektiğinde üst makamlara iletilmesi gerekmektedir. Basit nitelikli olaylar da dahil olmak üzere, her türlü olayın, öğretmen ve öğrencinin okula geç gelmesi, derse geç girmesi, tartışma, kavga, kaza, yaralama, taciz, vefat, hırsızlık gibi durumları, okullarda konu ile ilgili görevliler, düzenli olarak her iş günü gönderilmesi, konu ile ilgili sürekliliğin sağlanması ve azami özenin gösterilmesi gerekmektedir. Söz konusu çalışmanın başlatılabilmesi için okul sorumlularının forma ulaşmalarını sağlayacak şifreleri......’den imza karşılığında elden alınacaktır.”

Öğretmenler tedirgin

1 Kasım’da okullara gönderilen genelgenin ardından, 18 Kasım’da okul yönetimlerine imza karşılığında şifreleri verildi. Uygulama, öğretmenlerde tedirginlik yarattı. Öğretmenler, yasak nedeniyle “Dedikodu, kişisel menfaat ve siyasi yakınlık” gözetilerek ispiyonculuk yapılacağı kaygısı taşıyorlar.

MEB: İyi niyetli

Genelgenin devamsız öğrencilere yönelik “iyi niyetli” bir uygulama olduğunu söyleyen Bakanlık, öğretmenlerin izlenebilmesine olanak sağlayan ifadelerle ilgili yorum yapmadı.

Şifre sadece müdür ve yöneticiye

ŞİFRE Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine, müdür başyardımcılarına, müdür yardımcılarına ve diğer yöneticilere veriliyor. Bu yöneticiler, okullarındaki öğretmen ve öğrencileri hakkında her gün düzenli olarak bakanlığı bilgilendirecek. Öğretmenler ise okulu, yöneticisi, öğrencisi hakkındaki şikayetlerini, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden bakanlığa iletilebiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları