loading
close
SON DAKİKALAR

MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu'ndan bakanlık önünde açıklama: 'Haksızlık yapanlar nasıl hesaplaşacağımızı görecekler'

MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu'ndan bakanlık önünde açıklama: 'Haksızlık yapanlar nasıl hesaplaşacağımızı görecekler'
Tarih: 30.12.2021 - 13:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine yanıt vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı'na gitti. CHP lideri bakanlığa alınmadı.

Kılıçdaroğlu gitmeden bakanlık kapısına kilit vurulduğu görüldü. Bakanlığa alınmayan CHP lideri Kılıçdaroğlu bakanlık önünde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:
"Bir haksızlık hukuksuzluk varsa, bir hak gasbediliyorsa, bu gasp sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir. Nerede kul hakkı yeniyor, nerede torpil oluyorsa, nerede adam kayırmacılık oluyorsa karşı çıkmak boynumun borcudur. 90 puan alan 95 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini gördüm. Onlarla konuştum. Yazıktır, günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Düne kadar 'mülakatlarda artı 3 eksi 3 aralığında puan verilecektir' uygulaması kimin talimatıyla terkedildi. TÜGVA, TÜRGEV'den alınan listeler nedeniyle mi bu kararlar alındı? Büyük haksızlık var. Bütün anne babalara sesleniyorum: Haksızlık hukuksuzluk var. Benzer uygulamalar geçmişte olduğunda mağdurlar Danıştay'a gittiler. Danıştay, olanlar hayatın olağan akışına aykırı kararı verdi. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Böyle bir tabloya izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğrayan arkadaşlara hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlar nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Bürokratlara haksızlık yapmayın dedik. Bu şeytanlarla hesaplaşmak namus borcu. 

(Bakan Mahmut Özer'in açıklaması) Sarayın talimatıyla iş yapanları muhatap almam. Asıl hedefim sarayda haksızlık yapanlarla hesaplaşmak."

Kılıçdaroğlu MEB'e yaptığı ziyaretin ardından Twitter hesabından da paylaşımlarda bulundu.

CHP liderinin paylaşımları şöyle:
"MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi. Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? “Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim” mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında.

Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok. Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı.

Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları