loading
close
SON DAKİKALAR

MEB'in örnek şahsı Gülen

MEB'in örnek şahsı Gülen
Tarih: 28.04.2012 - 11:21
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, Fethullah Gülen'i 'örnek şahıs' kabul etti...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Konya’da öğrencilerin Fethullah Gülen’in “Sonsuz Nur” kitabından sorumlu olacağı “örnek şahsiyetlerin davranışlarını tanıtmak” amaçlı kitap okuma yarışmasının düzenlenmesine verdiği onay ile Gülen’i “örnek şahsiyet” olarak kabul etti. Yarışmanın adının, Konya Valiliği’nin onayından sonra “Kutlu Doğum Haftası Kitap Okuma Yarışması” olarak değiştirilmesi dikkat çekti.

Konya merkezli Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği, 27 Mart 2012 tarihinde Konya Valiliği’ne, Karatay Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi ve Hatip Mahide Bahadır Türk İlköğretim Okulu ile birlikte “Hz. Muhammet’in hayatı ile ilgili kitap okuma yarışması” düzenleme talebinde bulundu. “Değerler eğitimi kapsamında örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, ahlaki değerleri temsil etme bilincini kazandırmak” amacı ile düzenlenecek yarışmaya Nil Yayınları tarafından basılan Fethullah Gülen’in “Sonsuz Nur” adlı kitabı esas teşkil edecek. Çoktan seçmeli sorular Gülen’in kitabının “okunup anlaşılma düzeyini ölçmeye yönelik” hazırlanacak. Yarışmada dereceye girenlere başta “umre ziyareti ve 5 bin TL” olmak üzere çeşitli ödüller verilecek.

Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Gülen’in kitabı üzerine düzenlenen yarışmaya ilişkin talebi ve şartnamesi Konya İl Milli Eğtim Müdürlüğü’nün uygun bulmasının ardından Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz tarafından 2 Nisan 2012 tarihinde onaylandı. Ancak yarışmanın düzenlenmesinden sorumlu olan dernek, 4+4+4 yasasının yürürlüğe girdiği tarihten birkaç gün sonra, 16 Nisan’da, yarışma şartnamesinde değişiklik yaptı. “Kitap okuma yarışması” ismi “Kutlu Doğum Haftası Kitap Okuma Yarışması” olarak değiştirildi ve ilköğretim 4. sınıf öğrencileri de yarışma kapsamına alındı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları